Sport

BRAȘOV. Corona, victorie cu Ferencvaros. „Lupii” au învins, în ciuda unui arbitraj ostil

 

Corona Brașov a reușit luni seară să câștige, 3-2, după executarea loviturilor de departajare, meciul cu Ferencvaros Budapesta, din Erste Liga la hochei pe gheață.

Din păcate, la fel ca în defuncta Ligă Mol, și în actuala Erste Liga arbitrajele reprezintă un mare semn de întrebare.

Disputa de la Budapesta a început mai bine pentru maghiari, G. Nagy și R. Toth ducând tabela la 2-0 până în minutul 23, scor totuși nedrept pentru ceea ce s-a întâmplat pe gheață, unde „lupii” nu au arătat rău. Lidhammar a redus din handicap în minutul 25, iar Balazs Peter a restabilit egalitatea chiar în debutul reprizei a treia. Corona a continuat să fie echipa mai bună și a mai marcat de două ori, ambele reușite fiind însă anulate. Prima, a lui Zsok, corect, după ce hocheistul nostru a trimis cu patina pucul în plasă. Al doilea gol, însă, a fost perfect valabil. Portarul Arany s-a culcat pe puc în încercarea de a evita golul, însă „obiectul muncii” a ajuns în poartă. „Fluierașii” au avut conferințe cu ambii antrenori, apoi au vizionat faza pe un monitor și au decis că golul nu este valabil. Cum în echilibru numeric pe gheață era clar că formația noastră nu va avea probleme, în ultimele șase minute și jumătate din timpul regulamentar, „lupii” au evoluat în inferioritate. Peretiagin a primit toate pedepsele posibile și a fost trimis la vestiare. Mai mult, în ultimele trei minute, Corona a jucat în dublă inferioritate, Bors și Carlson ajungând și ei pe banca pedepsiților. Totuși, apărarea brașoveană și portarul Toke au ținut tabela neschimbată și au trimis meciul în prelungiri. În cele cinci minute suplimentare nu s-a marcat și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Toke a fost impecabil, în timp ce Trancă și Tendler l-au învins pe Arany și au adus victoria brașovenilor.

Cu 69 puncte din 34 de meciuri, Corona este a patra în clasament, la egalitate cu DEAC, maghiarii având o partidă în plus. Pe primul loc este Ferencvaros, 82 puncte – 36 meciuri, urmată de Sport Club Miercurea Ciuc, 76 puncte – 33 meciuri.

Pentru Corona urmează șase partide la Patinoarul „Olimpic”, ultimele din prima fază a sezonului regulat al Erste Liga, cu DEAC (11 ianuarie), Ferencvaros (13 ianuarie), Gheorgheni (14 ianuarie), Viena Capitals II (18 ianuarie), Hokiklub Budapesta (20 ianuarie) și Sport Club Miercurea Ciuc (21 ianuarie).

FOTO: Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare