Sport

BRAȘOV. Corona, PUNCT IMPORTANT obținut la Baia Mare. Urmează ȘOCUL cu CSM București

 

Corona Brașov a cucerit un punct dintr-o deplasare grea, la Baia Mare, în Liga Națională de handbal feminin.

Confruntarea din Sala „Lascăr Pană”, din etapa a noua a sezonului, s-a încheiat la egalitate, 27-27, după ce echipa noastră a condus la pauză, 15-12.

Formația antrenată de Ion Crăciun a pornit perfect și s-a desprins pe tabelă încă din primele minute. Meciul a început practic de la 3-0 pentru Corona. Deși gazdele au egalat la 5, echipa de la poalele Tâmpei s-a desprins din nou și a atins diferența maximă, 14-9, cu două minute și jumătate înainte de pauză. La cabine însă, Corona a intrat cu un avans de doar trei lungimi, 15-12. Pe cât de bine au pornit în prima parte, pe atât de rău au început repriza secundă fetele lui Ion Crăciun. Gazdele au profitat, s-au apropiat imediat și au reușit egalarea, 18-18, în minutul 40. Din acel moment s-a mers cap la cap, ambele grupări trecând pe rând în avantaj.

Final pe muchie de cuțit

De la 23-23 (min. 49), Minaur ajunge la 25-23 (min. 54), prin două goluri ale Oanei Bondar, însă și grație paradelor portarului Cristina Enache. Ratează Sorina Târcă, băimărencele au atacul, dar Seraficeanu comite picior, apoi Ivona Pavicevic înscrie pentru Corona (25-24). Minaur greșește iarăși în atac (Lisewska pasează pentru Cîrstea, dar aceasta plecase la schimbare și mingea iese în aut), însă pe atacul brașovencelor Eliza Buceschi comite pași. Ratează atacul și Minaur, fapt speculat de Cristina Laslo, care înscrie pe faza a doua și egalează la 25. Minaur face 26-25 (Shteriova), apoi portarul Cristina Enache apără în fața Georgianei Ciuciulete, de pe 6m. Faza următoare o evidențiază pe goalkeeper-ul Brașovului, Viki Timoșenkova, care parează aruncarea Sylwiei Lisewska. Egalează Pavicevic (min. 58), înscrie și Daria Bucur (după ce Lisevska e sancționată cu forțare în atac), Corona preluând conducerea (26-27) cu 90 de secunde înaintea finalului. Egalează Paulina Masna (min. 59:06), iar pe atacul Coronei șutul trimis spre vinclu de Sorina Târcă este parat de Cristina Enache, iar partida se termină indecis, 27-27.

Totuși, Corona a luat un punct important, într-o deplasare grea, pe terenul unei contracandidate în lupta pentru locul 3 la finalul sezonului.

Corona Brașov: Daciana Hosu (2 intervenții), Victoria Timoșenkova (4 intervenții, a apărat și un 7m), Diana Popescu – Ivona Pavicevic 7 goluri din 9 aruncări, Cristina Laslo 5/8, Sorina Tîrcă 5/9 (2 din 7m), Bianca Bazaliu 4/6, Marilena Neagu 4/7, Daria Bucur 2/3, Georgiana Ciuciulete 0/1, Eliza Buceschi, Andreea Pătuleanu, Elaine Gomes Barbosa, Ana Maria Lopătaru.

Echipa noastră ocupă poziția secundă, cu 22 de puncte, două mai puține decât liderul SCM Rm. Vâlcea, care are și un meci în minus. Pe 3 este Gloria Buzău, 21 p, Minaur Baia Mare fiind pe 5, cu 17 p. Cu 18 p dar o partidă în minus, CSM București este a patra în ierarhie.

Pentru Corona Brașov urmează un meci tare, cu CSM București. Partida din runda a zecea a Ligii Naționale, care ar putea marca revenirea pe teren a Cristinei Neagu va avea loc miercuri, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare