Sport

BRAȘOV. Corona – CSM București, derby la Sala Sporturilor, Costică Buceschi: „Ne vom agăța, ne vom «bate» cu ele”

 

Corona Brașov se află în fața meciului anului, sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor urmând să vină CSM București, grupare văzută de specialiști drept a doua favorită la câștigarea Ligii Campionilor în acest sezon.

Confruntarea va avea loc în etapa a 5-a a Ligii Naționale de handbal feminin, până acum cele două combatante având victorii pe linie.

„Venim după patru meciuri foarte bune. Urmează un joc pe care nu îl considerăm special, este un duel din campionat, pe care trebuie să îl abordăm cu seriozitate. Întâlnim o echipă cu anvergură internațională. Noi tindem să ajungem la acel nivel. Obiectivul pe doi ani este prezența în Liga Campionilor. Fetele sunt în formă, vin după o victorie muncită la Zalău, ne dorim să câștigăm și cu CSM București. Nu ne considerăm din start bătuți”, a declarat președintele ACS Corona Brașov, Liviu Dragomir.

„Este un meci foarte greu, dar în sport se poate întâmpla orice, indiferent de valoarea echipelor. Cu siguranță, va fi o sală plină. Oameni vor veni să vadă și CSM București, și pe Cristina Neagu”, a punctat Isabela Roșca.

Laura Popa a menționat: „Până acum, presiunea a fost mare pe noi. Sâmbătă vom întâlni o formație valoroasă și sperăm să facem un meci cât mai bun. Totuși, dacă vom avea o apărare solidă, putem sta lângă CSM București. Cred că va fi mai greu pentru rivale, care vin după o deplasare în Polonia. Poate, le vom prinde într-o pasă mai proastă. Este și un test pentru noi, vom vedea la ce nivel suntem cu adevărat”. 

Și tehnicianul Costică Buceschi crede că echipa sa poate reuși să se impună, chiar dacă adversarul are prima șansă.

„E clar, pornim cu șansa a doua, dar nu mai avem presiunea din precedentele partide pe care trebuia să le câștigăm. Venim după un parcurs bun, cu patru victorii. Evoluția de la Zalău ne dă speranțe că vom face un meci foarte bun și cu CSM București. Până acum, pentru CSM București au fost dificile doar deplasările, meciurile nu au fost grele, nici în campionat, nici în Liga Campionilor. Toate partidele le-a câștigat la diferențe mari. Rivalele au cel puțin două jucătoare foarte valoroase pe fiecare post. Anul trecut am câștigat cu Dunărea Brăila un meci cu CSM, dar altele erau datele atunci. CSM nu avea echipa de acum, era un alt antrenor și a fost un cumul de factori în favoarea Brăilei. Ele au venit în ziua partidei, le-am prins deconcentrare, iar noi am prins un vârf de formă și am câștigat. Cred că putem să ne impunem sâmbătă, dar va fi foarte greu. Cel mai important este să ne ridicăm la nivelul adversarului. Îmi doresc ca acesta să fie cel mai tare meci de până acum al Bucureștiului. Suntem încă la început de drum. Ambele echipe mai au de lucru la relațiile de joc. Ne dorim ca drumul spre grupele Ligii Campionilor să înceapă sâmbătă pentru noi. Cred că cel mai mare avantaj al nostru este că presiunea nu e pe noi. Putem juca fără trac, dar trebuie să fim exacți. Nu ai voie să greșești cu un adversar de acest nivel. Acum, CSM București are un stil nordic, se bazează pe apărare, contraatac și faza a doua. Helle Thomsen este o antrenoare care nu lasă lucrurile la voia întâmplării, care știe să țină echipa. Îmi doresc ca CSM București să joace finala Ligii Campionilor”, a punctat Buceschi.

Principalul pericol pentru Corona Brașov este reprezentat de Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a lumii, însă tehnicianul Costică Buceschi nu crede că o apărare specială la ea ar putea fi o soluție: „Cristina Neagu este o jucătoare pe care nu trebuie să o prezentăm noi. Este cunoscut nivelul la care se află. Am avut onoarea să lucrez cu ea. Poate decide singură un meci, a făcut-o și la echipa națională. Dar, pe lângă ea, sunt alte 7-8 jucătoare de același nivel. La ora actuală, CSM este o echipă foarte puternică. E greu să îi acorzi un tratament special Cristinei Neagu. Au încercat și alte echipe. Dacă o aperi pe Neagu, îți marchează Gullden, iar exemplele pot continua. Când ai în față șase handbaliste de mare valoare, oricare poate face diferența. Este un joc colectiv, nu unul individual. Pentru mine, cel mai important este să ne menținem nivelul de până acum pe apărare și să ridicăm puțin procentajul pe atac. Ne vom agăța, ne vom «bate» cu ele, vom încerca să le punem probleme”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare