Sport

BRAȘOV. Corona a câștigat cu Brăila și a urcat pe podium în Liga Națională de handbal feminin

 

Corona Brașov a câștigat fără mari probleme 27-23 (15-12), confruntarea cu Dunărea Brăila, care a avut loc în această seară la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, în etapa a șasea a Ligii Naționale de handbal feminin.

Cu 13 puncte, echipa noastră a urcat pe poziția a treia a clasamentului. Corona poate coborî însă pe locul 4, dacă miercuri, în ultima partidă a rundei, CSM București va câștiga la Roman.

Disputa a debutat echilibrat, până la 9-9, în minutul 21, cele două formații mergând cap la cap. Din păcate, în minutul 12, Sorina Târcă a fost accidentată grav și a plecat direct la spital (Detalii aici:BRAȘOV. Sorina Târcă, accidentare gravă în meciul cu Dunărea Brăila). Pe finalul primei reprize, Daciana Hosu, intrată în locul Dianei Popescu a avut câteva intervenții bune, iar Corona a fructificat o dublă superioritate și s-a despins pe tabelă, 13-9. Laura Chiper și Daria Bucur au fost oamenii de gol ai echipei lui Ion Crăciun. De remarcat creșterea în joc a tinerei Daria Bucur (19 ani), care, pe lângă o bună prestație în apărare și pe lângă cele 5 goluri marcate, a oferit mai multe assist-uri Laurei Chiper, semn că partea dreaptă a atacului Coronei începe și ea să producă. 

Partea a doua a fost a portarului Dragica Tatalovic (din nou, cei trei portari ai Coronei se completează; după prestații excelente, în etapele trecute, ale Dianei Popescu și Dacianei Hosu, a venit rândul lui Tatalovic să ajute mult echipa), care a securizat poarta, iar pe atac Eliza Buceschi a marcat la foc automat. Deși oaspetele s-au apropiat în două rânduri la două lungimi, 17-15, 19-17, Corona a menținut fără probleme avansul de pe tabelă, iar finalul a fost unul liniștit. 

Singurul lucru de menționat în acest meci, în afara accidentării Sorinei Târcă, ar fi cele 10 bare (!) ale brașovencelor. Din păcate, infirmeria Coronei sporește, lista accidentatelor cuprinzându-le acum pe Bianca Tiron, Marilena Neagu, Marina Dmitrovic, Sorina Târcă. De asemenea, Larisa Tămaș nu este complet refăcută.

„O victorie muncită. Au fost momente în joc pe care nu le-am gestionat cum trebuie. Dacă nu marchezi situațiile clare și nu te desprinzi, adversarul te poate taxa. Ar fi trebuit să fie o victorie lejeră. Din păcate, și arbitrii au lăsat jocul mai dur. Știm Brăila, o echipă masivă. Pe Sorina, prima oară au dat-o cu capul de dușumea și a ieșit cu gura plină de sânge, apoi au călcat-o pe mână. Ce poți să spui mai mult… Suntem în grafic, dar avem câteva jucătoare accidentate și acest aspect își va pune amprenta pe jocul nostru. Urmează un meci foarte greu la Buzău, dar noi mergem acolo să ne batem și să câștigăm cele trei puncte”, a declarat antrenorul Ion Crăciun.

Buceschi – 9 g, Chiper – 7 g, Bucur – 5 g, Ciuciulete – 3 g, Chiricuță, S. Târcă și Tămaș – câte 1 g, au marcat pentru Corona.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare