Sport

BRAȘOV. Ce a spus primarul Coliban după ratarea promovării echipei Corona în Liga Națională?! Primul antrenament la Sala Metrom!

  • IMG-20210611-WA0004_288807.jpg
  • IMG-20210611-WA0009_288814.jpg
  • IMG-20210611-WA0018_288815.jpg
 

Astăzi s-a desfășurat primul antrenament în noua sală de sport construită în cadrul bazei sportive Metrom. Primii sportivii care s-au antrenat au fost campioanele naționale la handbal, junioare I, de la clubul Municipalității, Corona Brașov. Cu această ocazie, primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu le-au felicitat pe sportive pentru câștigarea campionatului și le-au oferit flori, în numele brașovenilor, potrivit comunicatului Primăriei.

„A fost anul pandemic în care n-am putut să ne antrenăm și a fost un an foarte greu. Ne-am antrenat cum am putut, fetele cu divizia, alte fete accidentate, unele pe la lot, ne-am antrenat câte șapte-opt jucătoare, dar ne-am strâns și am reușit să avem această performanță minunată. Suntem la al treilea titlu, deja, de campioane. Vă dați seama că ne-am dorit și  – mi se face pielea de găină – e cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat”, a declarat jucătoarea Raisa Marin.

„Pentru această generație de junioare I este încă o bornă, încă o medalie de aur, la șirul unor mai lungi succese anterioare. Mă bucură că finalul acesta de sezon a mai venit cu o veste bună, titlul de vicecampioane la junioare III, dovadă că avem un potențial și avem o bază așezată corect în zona aceasta a handbalului feminin pornind de la vârstele fragede. Așteptăm rezultatele și de la junioare II. Din păcate, la senioare am pierdut șansa de a accede anul acesta în Liga Florilor, însă important este să ne concentrăm pe termen lung. Este important să punem baze solide și să reconstruim acest proiect așa cum ar trebui, nu pe termen scurt, ci pe termen lung”, a precizat primarul Allen Coliban

Sala de sport de la Metrom este una multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de  seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc).

„După cum vedeți, este o bijuterie. Eu, personal, sunt mândru de această realizare. Este o sală mare, avem și o capacitate de 180 de locuri, avem o grămadă de spații anexe: vestiare, spații tehnice, sală de mese etc și abia așteptăm să fie folosită și exploatată la maxim”, a explicat viceprimarul Sebastian Rusu.

Lucrările la această sală de sport au început în anul 2008, când Ministerul Educației a lansat un program de construire a unor campusuri sportive. După ce, în 2009, Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri, investiția – aflată în faza de fundație și primii stâlpi de rezistență – a intrat în conservare. Lucrările au fost reluate la sfârșitul anului 2019 și finalizate în acest an. 

Sala de sport Metrom cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter au fost amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj, și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie. 

Valoarea investiției a fost de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA), iar lucrările au fost executate de Aeon Building SRL, proiectant general fiind Danina Star.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button