Sport

BRAȘOV. Asociere între Corona și Transilvania. „Ne dorim ca Brașovul să devină polul handbalului juvenil feminin din România”

 

Cluburile Corona Brașov și ACS Transilvania Brașov au semnat un protocol de asociere pentru secțiile de handbal feminin. Astfel, la Campionatele Naționale de junioare I și II va fi o singură echipă, Corona Transilvania Brașov, în ambele cazuri obiectivul fiind cucerirea unei medalii.

„Am îmbrățișat inițiativa lui Marius Fetti de a face această asociere pentru echipele de handbal feminin junioare I și II, cu extensie și la junioare III. De acum va fi o singură echipă atât la junioare I, cât și la junioare II, care se va numi Corona Transilvania. Propunerea lui Marius a venit și datorită faptului că și-a dorit ca aceste junioare să aibă continuitate. Am făcut un pas înainte. Prin această asociere a luat naștere o forță în handbalul juvenil. Corona și Transilvania vor lucra separat la partea de inițiere, iar în momentul în care sportivele vor trece de junioare III, vor fi preluate de Corona, unde se va face trecerea către seniorat și către performanță. Echipa de junioare I va fi pregătită de Simona Gogârlă, care din 3 ianuarie este antrenoare a clubului Corona, și Vasile Curițeanu. La junioare II a rămas Mihaela Seifer. Sunt bucuros că am făcut acest parteneriat. Cu siguranță, vom avea rezultate. Este normal să existe această echipă a Brașovului. Se înscrie perfect în strategia noastră. Ne dorim ca în cel mult trei ani să avem o echipă de Liga Națională formată în proporție de 80% din jucătoare crescute la Brașov. Țelul nostru este să scoatem vârfuri. Medaliile sunt frumoase la junioare, dar există un filtru la 18 ani, când multe jucătoare se retrag. Importat este să avem vârfurile care să ajungă în echipa de Liga Națională ”, a declarat președintele ACS Corona Brașov, Liviu Dragomir.

La rândul său, Marius Fetti, directorul ACS Transilvania Brașov, a comentat: „De mult timp trebuia să se ajungă la această asociere și mă bucur că am reușit să o facem. Ne dorim ca Brașovul să devină polul handbalului juvenil feminin din România. Se unesc două cluburi puternice. Noi, deși suntem unul tânăr, am demonstrat că facem performanță. Corona este o forță și un club de tradiție al handbalului românesc. Nu vin singur în această asociere. Vin cu echipa campioană națională la junioare II, cu multe fete care fac parte din loturile naționle și cu antrenoarea Simona Gogârlă, care nu mai are nevoie de prezentare. Sunt convins că vom reuși”.

Probabil, din vară, va fi înscrisă o echipă în Divizia A la handbal feminin, care va juca sub numele de Corona Transilvania Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare