Sport

BRAȘOV. Antrenor străin pentru Dana Haralambie!!! Nu mai există loturi naționale de seniori la sărituri cu schiurile și schi alpin!!!

 

Pe site-ul Federației Române de Schi și Biatlon (FRSB) au fost postate loturile naționale pentru sezonul 2018-2019.

Astfel, am aflat că săritoarea cu schiurile brașoveancă Dana Vasilica Haralambie, care a avut comportări onorabile în sezonul trecut atât în circuitul Cupei Mondiale, cât și la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, nu mai este antrenată de Magdo Csaba.

De pregătirea sportivei legitimate la CS Dinamo se ocupă austriacul Janko Zwitter (foto), aflat din 2015 la conducerea lotului feminin de sărituri cu schiurile al Italiei, unde a lucrat cu Evelyn Insam, Elena Runggaldier, Veronica Gianmoena, Manuela Malsiner ori Lara Malsiner. El a antrenat și în Japonia, având-o sub comandă chiar pe vedeta Sara Takanashi.

Apoi, la masculin, după retragerile lui Eduard Török și Iulian Pâtea, nu mai există lot de seniori, de proiectul OMV lansat cu surle și trâmbițe (clasări în top 30-ul Cupei Mondiale, cel puțin) alegându-se praful.

Florin Spulber (acuzat de Iulian Pâtea că l-a bătut crunt, știți povestea…), care a fost antrenor coordonator al tuturor loturilor României de sărituri cu schiurile, a fost numit la comanda lotului național de juniori.

Interesant este că România nu mai are loturi de seniori (feminin și masculin) nici la schi alpin, deși Corona Brașov i-a adus în primăvară pe Ania Caill și pe antrenorul coordonator Mihai Bâră, sperând – alături de Ioan Valeriu Achiriloaie – la rezultate notabile pe plan internațional.

În ceea ce privește biatlonul, Gheorghe Vasile este antrenorul lotului feminin de senioare, de pregătirea seniorilor fiind răspunzător Gheorghe Gârniță – vicecampion mondial în 1974, la Minsk.

Daniel Borca este la comanda lotului masculin de schi fond seniori, de senioare ocupându-se Ioan Lungociu.

CITIȚI AICI componența tuturor loturilor naționale de schi și biatlon ale României: https://frschibiatlon.ro/wp-content/uploads/2018/06/Loturi-Nationale-2018-2019.pdf


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare