Sport

BRAȘOV. Andrei Vasile, în haita „lupilor”. „Voi da totul pentru Corona și sper să pot ajuta echipa. Vreau să câștigăm toate trofeele pe plan intern”

  • vasile5.jpg
  • vasile2.jpg
  • vasile3.jpg
  • vasile4.jpg
 

Andrei Vasile, hocheist crescut de Corona Brașov, va fi din acest sezon component al echipei de seniori a „lupilor”.

Vasile a mai evoluat în formația mare a Coronei în sezonul 2015-2016, având opt goluri și patru pase decisive în Liga Națională. A „prins” și două partide în Liga Mol, unde a marcat trei goluri.

În sezonul trecut, el a jucat peste Ocean, în Greater Metro Junior A Hockey League (GMHL), la grupările canadiene Knights of Meaford și Toronto Predators.

„A fost o experiență perfectă. Am reușit să îmi fac unele conexiuni acolo. Am învățat multe și pot spune că am progresat. M-a ajutat această aventură. Cei de acolo se uită la aspectele pozitive, nu la cele «rele», nu sunt foarte stricți. Te încurajează mereu. Este diferit hocheiul de acolo. Este foarte mult contact fizic, este mai dur. E bine că antrenorii de acolo dau șanse la toată lumea. Este o ligă privată, dar de acolo se poate ajunge la o universitate și de acolo mai sus. Dacă prinzi oportuniteatea, poți intra chiar în NHL. Nu mi-a fost ușor singur acolo, dar m-am obișnuit. Acum, urmează Corona, apoi voi vedea ce se va întâmpla. Normal că mi-aș dori să fac pasul spre un campionat puternic. Ar fi frumos să ajung într-o zi în KHL sau în Suedia”, a declarat Andrei Vasile.

După doar un an în Canada, Andrei Vasile a revenit în Brașov și va semna cu formația la care a crescut, Corona Brașov.

„Nu m-am așteptat să primesc acest contract. Am fost chemat la discuții și totul e O.K., va fi un an plin, în care vom avea Liga Națională, Cupa României, Liga Mol și Cupa Continentală. Având în vedere că sunt încă mic (18 ani – n.r.), sper că voi avea ocazia să joc. Eu voi da totul, voi munci și sper că antrenorul va avea o impresie bună despre mine. Trebuie să intru în ritmul seniorilor. Dacă în Canada nu este o diferență mare între juniori și seniori, aici aceasta există. Diferă aproape totul, ritmul de joc, pasarea, viteza de gândire. În Liga Mol am mai jucat. Nu îmi este teamă, trebuie să să fiu totuși atent. Am mai trecut prin asta și sunt pregătit. Încă nu am vorbit cu viitorii mei colegi, dar pe majoritatea îi cunosc și nu vor fi probleme. Despre Cupa Continentală, nu știu foarte multe, dar din câte se pare vom avea o echipă puternică și în sezonul viitor și vom încerca să trecem de primul tur al competiției. Apoi, pe plan intern, îmi doresc să câștigăm toate trofeele”.

Anul foarte bun al hocheistului brașovean a fost încununat la Campionatul Mondial Under 18, divizia II, grupa A, din Coreea de Sud, unde a fost cel mai bun marcator al competiției, iar Naționala „tricoloră” a ocupat prima poziție și a promovat.

„A fost extraordinar. Nimeni nu se aștepta să promovăm, nici noi nu ne gândeam. După ce am început bine și am văzut că avem șanse, ne-am dat seama că putem și chiar ne-am dorit această promovare. Pentru mine, a fost ultimul turneu la U18. Îmi doresc mult să ajung să joc în Naționala de seniori, sper să fiu convocat. Cu siguranță, voi evolua la U20, dar mi-ar plăcea să fie nevoie de mine și la echipa națională mare. Ar fi frumos să debutez”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare