Sport

BRAȘOV. Adrian Szabo, PROfesor pentru Rădoi, Mutu & Co. / Ce a spus despre „Gabello”, Hârlab și Nicolae Pescaru?!

 

Adrian Szabo, antrenorul coordonator al secției de fotbal de la Corona Brașov, a predat un modul la cursurile pentru licența PRO unor nume grele din fotbalul românesc, se arată într-o informare a grupării aflate în subordinea Municipalității.

Adrian Szabo a avut în față, de această dată în mediul online, din cauza pandemiei, nume mari din fotbalul românesc, cum ar fi Adrian Mutu, Mirel Rădoi, Nicolae Grigore, Dorin Goian, ș.a.

„Cred că fiecare antrenor ar trebuie să fie la curent cu tot ce se întâmplă în lume în ceea ce privește fotbalul și antrenamentul de fotbal. Spun asta pentru că tot ceea ce azi este nou, mâine s-ar putea să fie vechi. Din acest motiv, tot timpul trebuie să existe preocupare să te autodepășești, să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul în care activezi. Este adevărat, e foarte greu să fii la curent cu tot ce se întâmplă peste tot în lume, dar dacă ai un obiectiv, o filosofie pe care vrei să o urmezi, atunci vezi cam ce antrenor te-ar putea inspira prin modul lui de lucru și începi să urmărești. Astăzi, datorită tehnologiei, putem măsura orice pentru a ne îmbunătăți jocul”, a declarat, printre altele, Adrian Szabo, completând: „Foarte mult mi-a plăcut Mircea Lucescu, dar nu știam eu la acea vreme că voi ajunge antrenor, iar pe atunci nu aveai alte mijloace de informare în afară de ziare. Mi-a mai plăcut foarte tare și Răzvan Lucescu, și participam și la antrenamentele lui, iar acum pot să spun că nu întâmplător are rezultate, pentru că de tânăr făcea ceea acum pare nou. Mereu se documentează. Sunt mulți alți antrenori care mi-au plăcut. Pot spune că și metodele de lucru ale lui Adrian Hârlab sau ale lui Gabi Stan, pe care l-am văzut de atâtea ori la Brașov ca antrenor, au ajutat. Din postura de antrenor trebuie să impui și respect, să impui și disciplină, să ții cont și de factorul fizic. Cu toate acestea, acum încerc să fiu eu și să am propria mea filosofie despre fotbal. M-am inspirat și de la Paul Popescu, nu mai zic de Constantin Teașcă și ceilalți. Îmi place și Gyuszi Balint, de la care, chiar dacă era colaborator de-al meu, am învățat multe, ca de altfel și de la Ioan Naghi, ce să mai spun de Nicolae Pescaru, de la care aveai ce învăța despre fotbal”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare