Sport

Azi sunt alegeri pentru președinția LPF

 

Actualul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, 61 de ani, şi preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi, 52 de ani, sunt candidaţii la alegerile de luni pentru preşedinţia forului care organizează fotbalul profesionist de prima ligă în România. Iorgulescu şi Drăgoi provin din medii diferite, primul fiind un fost fotbalist internaţional, iar celălalt cu o activitate destul de departe de „sportul rege” până în 2016. Însă cei doi au un numitor comun, fiind „acuzaţi” că sunt sprijiniţi politic. Iorgulescu a făcut carieră ca jucător la Sportul Studenţesc, dar a mai evoluat şi la Dunărea Giurgiu şi Progresul. După retragere, el a activat ca antrenor secund la echipa naţională, în mandatele selecţionerilor Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu, apoi a fost mai mulţi ani preşedintele FC Naţional, fosta Progresul. Gino Iorgulescu este în funcţia de preşedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani. Dar cu o zi înaintea alegerilor, o întrunire a unor politicieni, între care premierul de atunci Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I a pus capăt „domniei” lui „nea Mitică” la liga.

Sorin Drăgoi a fost inspector vamal la Bucureşti, apoi timp de nouă luni, în 2001, a lucrat ca funcţionar vamal la Arad, după care a părăsit sistemul vamal. Drăgoi este om de afaceri, a fost acţionar al unor firme din domeniul imobiliar şi a deschis câteva localuri în Timişoara. Din 2012 a fost consilierul primarului Nicolae Robu, în 2013 a devenit primul city-manager al oraşului de pe Bega, iar din vara anului 2016 este preşedintele ACS Poli Timişoara. Drăgoi este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf. După ce în mass-media s-a scris că este susţinut de liderul PSD, Liviu Dragnea, Drăgoi a spus că nu a făcut politică şi nu este un produs politic. El a recunoscut că a fost coleg de facultate (Transporturi, din cadrul UPB) cu Dragnea, dar a precizat că nu este prieten cu acesta: „Ne-am întâlnit, dar nu des, nu la grătare.
Iorgulescu şi Drăgoi mai au ca numitor comun, în programul lor pentru şefia LPF, să obţină cel puţin aceiaşi bani din cedarea drepturilor de televizare ca din actualul contract şi să introducă arbitrajul video la meciurile din Liga I. Banii şi arbitrajul sunt două teme sensibile în rândul conducătorilor cluburilor de prima divizie. Drăgoi susţine că a decis să candideze la preşedinţia LPF deoarece consideră că actuala administraţie a forului nu este îndreptată către cluburi. La rândul său, Iorgulescu spune că îşi doreşte un nou mandat şi pentru că majoritatea cluburilor din Liga I i-a cerut acest lucru. Cele mai importante realizări în mandatul care se va încheia luni sunt, în opinia lui, valoarea contractului de televizare a meciurilor şi reducerea numărului de echipe din prima liga, ceea ce a făcut competiţia mai interesantă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare