Sport

Antrenorul brașovean Sergiu Stancu a făcut minuni / România și-a depășit cu mult condiția la Europenele de volei

Antrenorul brașovean Sergiu Stancu a făcut minuni.

Echipa națională masculină de volei a României a pierdut în fața campioanei olimpice, Franța, sfertul de finală al Campionatului European disputat la Varna. Păcat, „tricolorii” au fost aproape în două dintre cele trei seturi, au condus, dar nu au avut parcă încredere în puterile lor.

În setul 1, Franța a revenit de la 18-20, pe serviciile incredibile ale lui Carle, și a ajuns prima la punctul 25 – 25-22. Setul doi a fost clar al „cocoșilor”, 25-14. Setul 3 a fost unul incredibil, în care băieții lui Sergiu Stancu au condus de la un capăt la altul. A fost 5-0, s-a ajuns la 20-15 și apoi România a avut trei mingi de set la 24-21 și a patra la 25-24. Au fost ratate toate și francezii au câștigat, 27-25.

Antrenorul brașovean Sergiu Stancu a făcut minuni

„Dacă vorbim despre meciul ăsta, e o dezamăgire. Franța a jucat bine, era clar ca va fi montată, noi am avut momente de joc bune, dar, din păcate, n-am închis situațiile pe care trebuia să le închidem… E nemaipomenit ce s-a întâmplat. Cu toți nervii pe care îi am acum, trebuie să ne bucurăm. Înainte de acest European, eram total necunoscuți în Europa. Acum, toate echipele ne-au tratat cu respect, băieții sunt de apreciat, de lăudat. Cu excepția lui Aciobăniței, toți băieții sunt din campionatul românesc”, a spus selecționerul brașovean Sergiu Stancu, la final, conform gsp.ro.

Discurs manifest

Giani Crețu, antrenorul anului 2022 în voleiul european, este selecționerul Sloveniei. El a declarat enervat pentru contul de Facebook al Federației Române de Volei: „Mai spuneți-mi o țară calificată la Campionatul European care nu a transmis meciurile echipei ei la TV! Noi românii dăm meciuri de liga a treia la fotbal și apoi ne întrebăm de ce nu e popular voleiul?”.

Forțată de evoluțiile excelente ale „tricolorilor” la această competiție, TVR a transmis, totuși, ultimul meci.

„Sufletul meu e de român. Și nu o spun așa, de complezență. Veniți la mine acasă, la Viena, și o să vă arăt că am tricourile echipei naționale a României în care eu am jucat. Și cele în care am ieșit campion cu Dinamo! Ce au reușit băieții ăștia la European, și fetele, să nu uit, e ceva formidabil. Bravo lor!”, a mai spus Crețu.
El a câștigat cu Slovenia în fața Ucrainei, 3-1, și s-a calificat în semifinalele Euro 2023.

La un Campionat European de volei, România a ajuns, acum, pentru prima dată în ultimii 40 de ani în sferturile de finală.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare