Sport

Aniversare importantă pentru schiul românesc / Cu Brașovul în centru

Aniversare importantă pentru schiul românesc.

Adunarea Generală anuală a Federației Române de Schi Biatlon (FRSB) s-a desfășurat ieri la sediul Agenției Naționale pentru Sport (ANS), în prezența antrenorilor de loturi naționale și a directorilor de cluburi sportive din țară. Întâlnirea a fost prezidată de Puiu Gaspar, secretar general al FRSB (foto, mai jos), Florin Pelin, vicepreședinte FRSB, și Simon Marton, vicepreședinte FRSB.

Aniversare importantă pentru schiul românesc | MyTex.ro
Aniversare importantă pentru schiul românesc / Cu Brașovul în centru 15

Aniversare importantă pentru schiul românesc

Federația Română de Schi Biatlon împlinește 100 de ani de la înființare în 2024 și este afiliată la două federații internaționale: Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS), la care este membru fondator, și Uniunea Internațională de Biatlon (IBU), de asemenea fiind membru fondator încă din anul 1993.

Strategia FRSB pentru perioada 2018-2026 se numește „Împreună construim pentru viitor”, iar obiectivul principal este reprezentat de pregătirea și susținerea sportivilor pentru calificarea la Jocurile Olimpice Cortina-Milano 2026.

Brașovul este un pol important al schiului românesc. A dat numeroși campioni de-a lungul timpului, în frunte cu Gheorghe Gârniță, vicecampion mondial la biatlon în 1974, la Minsk, ori Paul Pepene, care a devenit campion mondial la U23, câștigând în 2010, la Hinterzarten, proba de 30 de kilometri urmărire la schi fond.

Și Florin Pelin (foto, mai jos), rectorul Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport (ANEFS) și vicepreședinte al FRSB, este brașovean. Înainte de a intra în mediul academic, el a practicat biatlonul la nivel de performanță.

Aniversare importantă pentru schiul românesc | MyTex.ro
Aniversare importantă pentru schiul românesc / Cu Brașovul în centru 16

Aniversare importantă pentru schiul românesc

FRSB a organizat numeroase competiții importante, printre care amintim Campionatele Mondiale de schi nordic juniori și tineret de la Râșnov și Cheile Grădiștei sau Campionatele Mondiale de biatlon juniori de la Cheile Grădiștei, ambele în 2016.

De asemenea, FRSB este organizatorul etapelor de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov. A participat la buna desfășurare a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Brașov, în 2013. Ca și COSR, FRSB se implică activ pentru ca România (prin Brașov) să primească găzduirea Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2028 – ediția de iarnă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare