Sport

ALERTĂ ÎNAINTEA OLIMPIADEI. Țânțarii fac ravagii!!!

 

Autoritățile din Rio de Janeiro au promis ieri că vor face tot posibilul pentru a fi evitată apariția țânțarilor purtători ai virusului Zika în instalațiile destinate Jocurilor Olimpice, care vor avea loc în luna august în metropola braziliană.

Astfel, cu o lună înaintea startului marelui eveniment sportiv, instalațiile olimpice vor fi supuse unor noi controale pentru a fi eliminate eventuale concentrații de insecte.

În 2015, în Brazilia s-au înregistrat 3.174 de cazuri de microcefalie la nou-născuți, o malformație a capului care alterează dezvoltarea intelectuală, boala fiind produsă de virusul Zika, transmis de țânțari, contractat de mame, după cum a informat Ministerul Sănătății.

Nu există un tratament pentru virusul Zika, nici vaccin. Pot fi tratate doar simptomele de tip gripal ale maladiei: febră mare, dureri de cap, frisoane, asociate cu erupții cutanate ce apar după 3-12 de zile de la înțepătura țânțarului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare