Sport

ACS SR BRAȘOV. Lor le pasă!!!

 

Ajunsă în Liga 3 din cenușa falimentarei echipe FC Brașov, ACS SR Municipal se zbate, dramatic, între a fi și a nu (mai) fi. Vasile Dochița și Paul Enache, loviți de probleme de sănătate, respectiv de miserupismul autorităților locale față de existența „sportului rege” la poalele Tâmpei, s-au dat la o parte în liniște, lăsându-i pe fani să se (re)organizeze și să încerce să gestioneze o situație foarte delicată, întrucât vistieria grupării este goală.

După egalul de sâmbătă din străfundurile roșiatice ale Teleormanului, nici Florin Stângă, actualmente manager, nu mai crede în promovare, deși tabloul clasamentului seriei a treia reflectă oareșce șanse, incertitudinea asta „galben-neagră” devenind din ce în ce mai apăsătoare (detalii, aici: BRAȘOV. ACS SR Municipal se îndepărtează de primul loc. Stângă: „Chiar dacă vom câștiga ultimele patru meciuri din tur, nu cred că suntem pregătiți să ne batem la promovare”).

Pe pagina de Facebook „Sportul brașovean”, cazul ACS SR Municipal este în centrul atenției, fiind intens dezbătut de numeroși microbiști, dar și de specialiști.

Un susținător SR, dezamăgit de tot ceea ce s-a întâmplat din vară încoace – în special la nivel administratiiv, a postat: „Dacă nu ne putem bate la promovare, hai să ne lăsăm de sportul ăsta. Știe toată lumea că sunt probleme financiare mari, dar poate că autoritățile locale își vor îndrepta privirea în ceasul al 12-lea (speranța moare ultima; ar fi fost o șansă, însă, în caz de an electoral – n.a.). Ar fi păcat ca așa o echipă curată să eșueze după un proiect frumos făcut de niște suporteri care iubesc cu adevărat gruparea”.

La rându-i, Auraș Barb, conducătorul Preciziei Săcele, și-a expus, pertinent, părerea: „Din punct de vedere legal, este imposibilă o infuzie de capital din partea autorităților publice; asta se poate face ori în urma unor concursuri de proiecte de finanțare nerambursabile, ori în cadrul unui CSM care sa aparțină direct de municipalitate, unde Primăria poate aloca 5 la sută – sumă care ar susține echipa chiar și în prima ligă. Restul sunt povești și vise deșarte… Cel mai greu lucru la o echipă de fotbal nu este să o antrenezi, este să faci rost de bani pentru ea; de aceea, părerea mea este că ar trebui cooptată o persoană care să producă bani prin proiecte de finanțare nerambursabile, prin multe metode care sunt la îndemână”.

Dacă oficialitățile locale ar alipi ACS SR-ul Coronei, planul ar eșua lamentabil, întrucât s-ar pierde identitatea și spiritul „stegarilor”, istoria recentă amintindu-ne, iritant, și de un audit promis după o desființare cu cântec, care e ținut „la secret”…

Și apreciatul antrenor Gabriel Stan a intervenit în discuția de pe contul de socializare amintit, lansând un apel: „Ați auzit, persoanele care vă simțiți în stare să inițiați proiecte menite să aducă banii necesari susținerii unei echipe ce reprezintă orașul, ieșiți în față și eu vă garantez că veți deveni eroi (în momentul acesta, nimeni din domeniul privat nu-și riscă banii pentru fotbal)”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare