Sport

ABSENȚĂ DE MARCĂ la Turneul celor 4 Trambuline! Programul competiției, favoriții…

 

Veteranul săritor cu schiurile japonez Noriaki Kasai (foto), în vârstă de 47 de ani, cu un start slab de sezon, nu i-a convins pe antrenorii lotului național nipon să-l includă în echipa pentru Turneul celor 4 Trambuline. El va fi, însă, la concursurile din Germania și Austria, pentru a-i încuraja pe mult mai tinerii săi coechipieri.

„Nu am senzațiile cele mai bune. Nu mi-am găsit poziția optimă pe pista de elan, deși din punct de vedere fizic și mental sunt OK”, a declarat Noriaki Kasai, care va lipsi la această tradițională competiție pentru prima dată din 1995 încoace.

Atunci, austriacul Andreas Goldberger (poreclit „Goldi” sau „Baby Face”) a câștigat turneul, podiumul fiind completat cu italianul Cecon și finlandezul Ahonen. O tempora…

Kasai, care mai participase la Turneul celor 4 Trambuline în 1990 șii 1993, n-are de gând să se retragă din activitatea competițională, vizând participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2022.

Iată și programul ediției din acest an a Turneului celor 4 Trambuline.

Obserstdorf (HS 137), sâmbătă, 28 decembrie, calificări, de la ora 17.30; duminică, întrecerea, de la ora 18.30.

Garmisch (HS 142), marți, 31 decembrie, calificări, de la ora 15.00; miercuri, 1 ianuarie, concursul, de la ora 15.00.

Innsbruck (HS 128), vineri, 3 ianuarie, calificările, de la ora 15.00; sâmbătă, 4 ianuarie, întrecerea, de la ora 15.00.

Bischofshofen (HS 142), duminică, 5 ianuarie, calificările, de la ora 17.30; luni, 6 ianuarie, concursul, de la ora 18.15.

Aceasta este a 68-a ediție a turneului, prima având loc în 1953.

Principalii favoriți la victorie sunt Ryoyu Kobayashi, japonezul în vârstă de 23 de ani, care s-a impus categoric în competiția de anul trecut, austriacul Stefan Kraft, polonezul Kamil Stoch, germanul Karl Geiger, dar și grupul norvegienilor (Lindvik, Tande, Forfang, Johansson) poate da lovitura, așteptându-se evoluții bune și de la slovenul Peter Prevc.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button