Sănătate

Tânără mamă salvată de medicii din Brașov

Tânără mamă salvată de medicii din Brașov. Femeii din Cluj i se spusese că nu mai e nimic de făcut, doar îngrijire paliativă. A ajuns la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, unde a fost operată cu succes.
Dr. Bogdan Moldovan, șeful secției de chirurgie de la spitalul, a adus în atenție un nou caz de „inoperabilitate”. Medicul braşovean prin adopție a notat pe pagina sa de Facebook povestea unei tinere mame de 37 de ani. Femeia e din Cluj, diagnosticată cu cancer, și a primit, după tratamente chinuitoare, verdictul: „nu se mai poate face nimic”. A căutat și alte răspunsuri și a ajuns pe masa de operaţie a medicilor braşoveni.
Tânără mamă salvată de medicii din Brașov. „Bianca, 37 ani, e din Cluj şi e mama unui copil de 6 ani. A fost diagnosticată cu un cancer de col uterin şi a urmat tratamentul oncologic indicat în IOCN (radio-chimioterapie). Nu a ieşit din recomandările medicilor, a urmat tratamentul «ca la carte/conform ghidului». În luna decembrie i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic şi i s-a recomandat un centru de paliaţie unde să îşi încheie viaţa. A cerut o părere şi la noi şi am constatat că tumoarea e rezecabilă deşi invadează organele din jur: vezica urinară, rect, uretere, neavând metastaze la distanţă.
A fost operată cu succes luni, 9 ianuarie, în faza de insuficienţă renală obstructivă şi ocluzie intestinală, practicându-se exenteraţie pelvină totală cu hemicolectomie dreaptă, rezervor urinar Bricker şi colostomă pe descendent. Plombaj pelvin cu plasă de Vicryl şi flap epiploic. Evoluţie favorabilă cu normalizarea funcţiei renale şi reluarea tranzitului”, a relatat dr. Moldovan.

„Nu acceptaţi «fără luptă» un verdict de inoperabilitate”

Chirurgul nu este la primul caz declarat „inoperabil” – rezolvat de echipa de la spitalul privat – pe care îl dă de exemplu. Doar pentru a-i încuraja pe pacienți să ceară a doua opinie.
Astfel că a reiterat sfatul pe care l-a dat și în alte dăți.

„Nu acceptaţi «fără luptă» un verdict de inoperabilitate. De cele mai multe ori, imposibilul e posibil”.

Dr. Bogdan Moldovan, chirurg-șef Spitalul Sf. Constantin


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare