Sănătate

STUDIU. Tot mai puţini dintre nou-născuți sunt alăptați la sân

 

În 11-18 octombrie este Săptămâna Mondială a Alăptării. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că mai puțin de 40% dintre copiii din întreaga lume sunt alăptați exclusiv la sân până la vârsta de 6 luni. Specialiştii OMS pun accent în acest an pe necesitatea reconcilierii femeilor care alăptează cu viața profesională, conform Agerpres. Studiile arată că alăptarea exclusiv la sân ar putea salva viețile unui milion de copii în fiecare an.

OMS recomandă alăptarea exclusiv la sân timp de șase luni. Se mai recomandă pentru țările în curs de dezvoltare menținerea alimentației la sân până la doi ani. Alăptarea la sân este perfectă pentru  nevoile nutriționale ale copilului, reprezintă o protecție antiinfecțioasă, microbiană și virală, anti-alergică, protejează de obezitate și diabet. De asemenea, o legătura afectivă unică între mamă și copil se creează tot în timpul alăptării, spun pediatrii.

sursa foto: momjunction.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button