SLABIRE – „Trucuri” pentru

Se spune ca ceea ce ne place este fie ilegal, fie imoral, fie ingrasa. „Bunatati” precum fripturile, insotite de inevitabilii cartofi prajiti, tocanitele in care plutesc bucati de carne grasa, hamburgerii, produsele de patiserie, dulciurile, ouale prajite s.a.m.d. adauga kilograme suplimentare greutatii celor care le consuma frecvent. Obezitatea afecteaza un procentaj ridicat indeosebi din populatia tarilor (mai) dezvoltate si cauzeaza, pe langa complexele de ordin estetic, si afectiuni serioase: hipertensiune, diabet, probleme cardiace etc.
Parerea comuna este ca se poate slabi, in mod sigur, pe doua cai: fie reducand drastic consumul de calorii si efecturand un program strict de exercitii fizice, fie reducand nu foarte drastic numarul de calorii, efectuand un program moderat de exercitii fizice si ingerand anumite preparate (chimice, de cele mai multe ori) prezentate drept „solutii-minune” pentru eliminarea excesului corporal. Din pacate, nici una dintre aceste cai „sigure” nu este in masura sa garanteze o slabire sanatoasa si mentinerea unei greutati normale. Aceasta, in principal din cauza ca dupa asemenea cure tinute una-doua sau mai multe saptamani se revine la obisnuintele alimentare si de stil de viata dinainte. In plus, substantele chimice si privarea de anumite alimente ce contin vitamine, minerale si oligoelemente absolut necesare au, in marea majoritate a cazurilor, un efect negativ asupra organismului. Si, peste toate, nu exista o pilula magica a carei simpla ingerare sa va aduca la greutatea ideala. Exista, insa, cateva mici „trucuri” care va vor fi de ajutor.
Importanta
micului dejun
Multe persoane care isi calculeaza caloriile sau care se plang ca iau proportii cred ca pot slabi mai repede sau macar ca nu se mai ingrasa daca renunta la o masa, de obicei la micul dejun. Aceasta idee este profund gresita. „Saritul” peste micul dejun are exact efectul contrariu, asa cum au dovedit numeroase studii ale unor nutritionisti de prestigiu. Mai precis, determina consumarea unei cantitati mai mari de hrana in cursul zilei. Mecanismul de stocare a grasimii (pe care l-am prezentat intr-o prece-denta pagina de sanatate), dezvoltat de fiinta umana in perioadele glaciare, este inca activ in organismul nostru. Asadar, daca vreti sa scapati de kilogramele suplimentare, este cel mai nefiresc act sa nu mancati atunci cand va este foame! Daca va impuneti aceasta restrictie alimentara, centrul de control din creier o va percepe ca pe un pericol la adresa vietii si va va modifica metabolismul. Astfel, se va activa mecanismul de stocare a grasimilor, pentru a va impiedica sa slabiti. Un mic dejun sanatos, sarac in lipide si bogat in fibre alimentare, vitamine si minerale, va reduce, peste zi, impulsul de a manca. Mai mult, poate fi o parte importanta a unui program de slabire, datorita faptului ca diminueaza asimilarea de grasimi, mentine glicemia constanta si contribuie la cresterea fortei si rezistentei.
Suplimente alimentare eficiente
Suplimentele la dietele pentru slabit se impart in doua categorii: cele care micsoreaza apetitul si cele care ard grasimile. Din prima categorie face parte DL-fenilalanina, un aminoacid esential (adica nu poate fi produs de organism) prescris deseori de medici pentru tratarea depresiilor si a durerilor cronice.
Pe langa acestea, cercetatorii au pus in evidenta si capacitatea sa de a determina creierul sa elibereze colecistochinina, un hormon care inhiba apetitul in mod gradat, ne determina sa nu mai acordam atata importanta hranei si sa ne simtim satui cu cantitati mai mici de alimente decat in mod normal.
Trigliceridele cu lant mediu actioneaza asupra depozitelor de grasime din corp, transformandu-le in energie si astfel diminuandu-le.
Un alt aminoacid esential, L-carnitina, micsoreaza continutul de grasimi din sange, iar eficienta sa creste spectaculos cand este luat impreuna cu trigiceridele cu lant mediu.
Coenzima Q10 reduce de asemenea depozitele de grasime, transformandu-le in energie.
Picolinatul de crom are proprietatea nu numai de a reduce continutul de grasimi din organism, ci si de a construi fibre musculare, de a micsora procentajul de colesterol si nivelul glicemiei. Este foarte eficient daca este combinat cu extrasul din garcinia. De altfel, in unele farmacii si magazine de produse naturiste se gasesc capsule „Garcinia plus crom”. Se iau 1-2 capsule pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Enzima numita lipaza ajuta organismul la descompunerea grasimilor si la extragerea lor din locurile in care sunt depozitate. Fara o cantitate suficienta din aceasta enzima, grasimile stagneaza in organism si se acumuleaza nu doar in anumite tesuturi, ci si in artere, determinand cresterea colesterolului si arterioscleroza. Testarea unor persoane suferind de obezitate a aratat ca toate aveau deficit de enzime, in special de lipaza. Una dintre sursele naturale ale acestei enzime, ca si a altora necesare organismului, este cartoful crud. Prin fierbere, coacere si prajire enzimele se distrug.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

