Sănătate

Peste 1.600 de BRAȘOVENI cu boli respiratorii, în ultima săptămână

 

95 dintre ei au fost spitalizați

Numărul braşovenilor suferinzi de boli respiratorii de sezon rece a fost în creştere săptămâna trecută, a patra de monitorizare, când medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov au înregistrat 1.663 de braşoveni bolnavi (faţă de 1.509, în intervalul precedent), iar 95 dintre ei au avut nevoie de spitalizare.

Potrivit datelor centralizate de serviciul amintit, în săptămâna 17-23 octombrie, au fost înregistrate 1.316 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în creştere faţă de intervalul anterior – 1.180, dintre care 15 au fost internate.
Cele mai multe cazuri de IACRS (768) au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste de până la 14 ani, potrivit aceleiaşi surse, din rândul acestora fiind şi cei mai mulţi spitalizaţi – opt pacienţi. 160 dintre copiii cu diagnosticul de IACRS sunt chiar bebeluși, toţi cei internaţi fiind micuţi cu vârste sub un an.

Tot săptămâna trecută, medicii au înregistrat 347 (faţă de 329) pacienţi suferinzi de pneumonie, dintre care 80 au avut nevoie de îngrijire spitalizată. De data aceasta mai mult de jumătate dintre cei cu afecţiunea pulmonară sunt adulţi – 182, iar dintre cei 165 de copii (49 internaţi), 22 sunt micuți cu vârste sub un an.
Din fericire, ca şi în precedentele trei săptămâni de monitorizare, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă, nici măcar diagnosticat clinic.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button