Sănătate

Pălinca – un medicament, dacă nu se confundă paharul cu sticla / Ce calități terapeutice are

Pălinca – un medicament, dacă nu se confundă paharul cu sticla.

Pălinca este o licoare care datează încă din cele mai vechi timpuri, pe care țăranii o foloseau atât pentru a-și încânta papilele gustative cât și ca un medicament natural. În zilele noastre, pălinca este recunoscută ca o băutură cu proprietăți de tratare, ameliorare și prevenire a unor boli.

Pălinca – un medicament, dacă nu se confundă paharul cu sticla

Iată și calitățile terapeutice ale pălinicii, potrivit Trămuța.ro.

Curăţă colesterolul de pe artere

În compoziția pălincii de prune se găseşte, în concentraţie mare, o enzimă care curăță depunerile de colesterol de pe vasele coronariene, vase care conduc sângele spre inimă, prevenind astfel ateroscleroza.

Combate anemia

Pălinca de prune prezintă în cadrul cercetărilor medicale șase tipuri de substanţe care hrănesc celulele roșii ale sângelui. Iar datorită fierului pe care îl conţine, licoarea combate anemia.

Învinge răceala

Poate fi folosită și ca soluţie pentru frecționarea corpului. Pălinca, având la bază alcoolul, va determina transpirația abundentă a organismului ce va duce la eliminarea toxinelor prin piele. Atenţie, un tratament de genul acesta nu trebuie repetat, dacă nu dă roade, este esențial să vizitați un doctor.

În ajutorul ficatului și bilei

Un alt beneficiu al pălincii este reglarea funcțiilor hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2. Sunt antioxidanți puternici, nedegradabili termic și ușor de asimilat. Pălinca este recomandată în dischinezii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia. Evident, această recomandare nu se aplică şi pentru cei care au probleme hepatice provocate tocmai de consumul de alcool!

Accelerează digestia

Pălinca este un aperitiv deosebit înainte de un prânz copios, având un efect benefic pentru realizarea digestiei. Foarte importantă este însă avertizarea specialiștilor, care recomandă să nu fie depășită cantitatea de 50-60 ml (în cazul bărbaţilor) sau 30-40 ml (în cazul femeilor). Dacă în cadrul unei cine festive sunteți servit cu o pălincă, chiar dacă e una de excepție, este important sa respectati doza de 50 ml (pentru bărbaţi), respectiv 40 ml (pentru femei). Cu toate acestea pălinca nu se consumă sub nici o formă la micul dejun sau după încheierea ultimei mese a zilei!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] pentru sănătate, potrivit cercetărilor din domeniul medical realizate în ultimii 10 ani. Consumul moderat este secretul pentru ca efectele asupra organismului uman să fie cu adevărat […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare