Sănătate

O pacientă în moarte cerebrală la Brașov a fost salvarea altor persoane

O pacientă în moarte cerebrală la Brașov a fost salvarea altor persoane. Agenția Națională de Transplant a transmis mulțumiri familiei îndoliate. Intervenția de prelevare de organe a avut loc duminică, 13 noiembrie. A fost a cincea realizată de la începutul anului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Doi dintre pacienții ajutați prin transplant erau de mulţi ani în dializă. Aceștia au 42, respectiv 47 de ani.

Iată mesajul Agenției Naționale de Transplant:

„Transplantul înseamnă VIAȚĂ! Alţi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant datorită gestului altruist făcut de o familie, de această dată la Braşov.
Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unei paciente, diagnosticată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi ţesuturi şi astfel a oferit altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această decizie dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi.

În urma gestului nepreţuit făcut de familia îndurerată, alături de profesionalismul echipei ATI şi de coordonare a spitalului braşovean, formată din Dr. Dragoş Grusea – coordonator de transplant, Dr. Simona Gălbineanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic, renal şi de ţesuturi (cornee şi osteotendinos). Intervenţia de prelevare încheiată în cursul zilei de duminică, 13 noiembrie, este cea de-a cincea realizată de la începutul anului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Echipele medicale

Intervenţiile de prelevare organe au fost realizate de echipele Instititului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki – pentru ficat, şi ICUTR Cluj Napoca, condusă de Dr. Mihai Suciu – pentru rinichi. Prelevarea ţesuturilor a fost realizată de echipele Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti – pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina, formată din Dr. Andrei Nica, Dr. Sorina Romanescu, Dr. Luiza Linte, Dr. Ştefan Păun – pentru ţesuturile osteotendinoase.

Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes în cadrul Institutul Clinic Fundeni, de către echipa chirigicală condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, alături de echipa ATI: Dr. Dana Punga, Dr. Andreea Ştefan, salvând viaţa unei paciente în vârstă de 46 de ani.

Doi pacienţi, în vârstă de 42 de ani şi, respectiv, de 47 de ani, aflaţi de mulţi ani în dializă, au fost salvaţi datorită transplanturilor renale realizate la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal ICUTR Cluj Napoca de către echipele chirurgicale conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Silviu Moga.
Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!”.

Informațiile și imaginile au fost preluat de aici.

Găsiți aici mai multe informații despre transplanturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button