Sănătate

Noi linii de gardă la Spitalul Județean

Noi linii de gardă la Spitalul Județean.

După cum am anunțat aici, Consiliul Judeţean Braşov s-a întrunit miercuri într-o şedinţă extraordinară convocată de îndată. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte. Unul dintre ele a vizat suplimentarea liniilor de gardă continue de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov. Este vorba despre o linie de gardă în specialitatea neurochirurgie şi una de radiologie-imagistică medicală în structura UPU-SMURD.
„Am aprobat linia de gardă de la Spitalul Judeţean pentru radiologie şi imagistică. Acest lucru l-am putut face datorită faptului că am primit aviz de la Ministerul Sănătăţii, un demers care a fost făcut de mai multă vreme de către unitatea medicală”, a explicat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea (video).

Noi linii de gardă la Spitalul Județean. Directorul medical al spitalului, dr. Florin Orţan, spune că Braşovul înregistrează, astfel, o performanţă. „Este un moment de mândrie pentru noi, pentru că, spre deosebire de alte spitale din ţară, noi atragem noi specialişti şi noi specialişti în domenii foarte importante, astfel încât ne putem permite să înfiinţăm linii de gardă continue în specialităţi în care până acum liniile de gardă ori au fost «on call» (medicul era chemat de acasă în caz de urgență majoră – nota red.), ori n-au existat deloc. Aceasta este explicaţia pentru care astăzi, în plen, a trecut aprobarea liniei de gardă de neurochirurgie şi liniei de radiologie şi imagistică în UPU”, a declarat dr. Orţan, la Radio România Braşov.
În acest moment, Spitalul Judeţean Braşov dispune de 14 linii de gardă continue şi 8 gărzi la domiciliu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button