Mihaela Bilic: Fără sare organismul s-ar deshidrata, s-ar usca și ar muri!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic amintește că, fără sare, organismul uman nu ar rezista. Potrivit medicului, preferința pentru gustul sărat este un semn că suntem în formă.
„Celulele noastre sunt formate din apă cu sare. Fără sare nu există viață, fără sare organismul s-ar deshidrata, s-ar usca și ar muri! Oameni sau animale, cu toții căutăm inconștient sarea în mâncare. Instinctul ne spune că tot ce e sărat e gustos, plăcerea are sarea ca ingredient de bază (…).
Ca și în cazul zahărului, sarea ne place și cu greu ne putem opri. Iar industria alimentară profită de slăbiciunile noastre, nu e de mirare că toate produsele procesate și semipreparate au zahăr și sare din belșug. Acolo unde zahărul este un moft, sarea este o nevoie. Fără zahăr putem trăi, fără sare nu!”, a subliniat medicul nutriționist.
„Nevoia de sare a apărut cu mult înaintea dependenței de zahăr, preferința pentru gustul dulce înseamnă infantilism alimentar, în timp ce preferința pentru gustul sărat înseamnă maturitate.
Nu sarea dăunează sănătății, ci excesul de sare! Deși zahărul și sarea sunt puse pe același palier când vine vorba de avertismente nutriționale, eu v-aș recomanda să vă lepădați de zahăr și să păstrați sarea”, a adăugat Mihaela Bilic.
Aceasta a mai explicat:
„Când zic sare nu zic solnița de pe masă, ci sarea conținută în mod natural în toate alimentele și în majoritatea preparatelor. Natura a pus sare în legume, apă și lapte, carne și ouă, iar omul a pus sare în pâine și produse de patiserie, mezeluri și brânzeturi, conserve și sosuri. Nu mai vorbim de produsele de ronțăit, toate sunt concentrate în sare, de la chipsuri și pufuleți, la semințe, migdale și cereale expandate.
Faceți diferența între slăbiciunea pentru dulce și cea pentru sărat: capul nostru cere zahăr când este stresat și nefericit, în schimb corpul cere sare când este sănătos. Excesul de zahăr duce la obezitate, ficat gras și diabet, în timp ce excesul de sare reține apa în organism. Doar 30% din populație este sensibilă la sare, pentru restul nu există nicio legătură între hipertensiune și consumul de sare”.
Potrivit medicului, preferința pentru gustul sărat este un semn că suntem în formă. Când facem efort fizic, pierdem minerale și avem nevoie de mai multă sare. Chiar și în cura de slăbire, sarea este permisă. „Uitați de dolce vita, vă recomand viața cu gust…sărat😍”, a încheiat medicul nutriționist.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

