Sănătate

Medicul Tudor Ciuhodaru, recomandări în sezonul de gripă

Medicul Tudor Ciuhodaru oferă recomandări în sezonul de gripă.

„Există și o formulă de ținut minte. Este o soluție sănătoasă. Adică, în primul rând, evităm aglomerațiile în zonele în care putem intra în contact cu persoane care sunt răcite, tușesc, strănută. Nu duceți în colectivități, mai ales școlare, copiii care au febră, frisoane, tușesc, strănută, le curg ochii, le curge nasul pentru că, evident, vor deveni cei care duc boala mai departe.
Spălatul corect pe mâini, iar pe de altă parte, a nu duce mâna la ochi, la gură, la nas, după ce am tușit, strănutat sau după ce am atins suprafețele contaminate din autobuz, din tramvai, din zonele în care există riscul să fim contaminați cu astfel de patologii.
Să știți că majoritatea celor care suferă de gripă se vor rezolva rapid prin tratament simptomatic. Cei care sunt din categoriile vulnerabile, atenție: cei sub 5 ani, cei peste 65 de ani, cei cu imunodeficiență, cei cu afecțiuni cronice, oncologice, cardiovasculare, respiratorii, neurologice sau metabolice. Ei ar trebui să știe că tratamentul trebuie început cât mai rapid. El (n.r. tratamentul) este cu adevărat eficient în primele două zile. Cei din aceste categorii vulnerabile ar trebui să ajungă cât mai repede la centre de evaluare prespitalicești sau la medicul de familie, pentru a beneficia de terapie adecvată”, a declarat dr, Tudor Ciuhodaru, în direct la Antena 3 CNN.

„Evitați automedicația”

Dr. Tudor Ciuhodaru nu recomandă automedicația. De asemenea, atenționează că medicamentele pot fi toxice pentru copii. El a precizat că a avut inclusiv cazuri de terapie intensivă.
„Dacă tot vorbim de tratament, atenție, copilul nu este un adult în miniatură. Din păcate, am avut în anii trecuți cazuri severe de intoxicație, pentru că nu s-a respectat ritmul sau dozele în care trebuie administrată o astfel de substanță. Au fost chiar cazuri severe, critice, de terapie intensivă, mai ales la cei care au abuzat de astfel de substanțe. Iar dacă tot vorbim despre tratament, evitați automedicația”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, citat de stiripesurse.ro. Recomandările vin într-o perioadă în care numărul cazurilor de gripă este în creștere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Mdaaa… la sienenul turnatorului ne spune ce stia toata lumea. ”Multumim” pentru nimic.
Totusi, un lucru bun a facut: nu a indemnat prostimea la injectat, cum fac alti ”eroi in halat alb”. Macar atat.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare