Sănătate

Fetiţa din BRAŞOV cu SHU va face dializă încă două-trei săptămâni

 

Fetiţa de doi ani din Braşov care a fost diagnosticată, sâmbătă, cu SHU (sindrom hemolitic uremic), va rămâne internată două-trei săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Micuţa a fost transferată de la terapie intensivă la nefrologie şi face dializă peritoneală, ca şi un copil din Feteşti. Starea de sănătate a celor trei copii cu SHU aflaţi acum la „Marie Curie” este în evoluţie favorabilă. „Cei trei copii nu vor fi externaţi în curând pentru că doi dintre ei sunt cu dializă, unul abia şi-a început şedinţele duminică, e vorba de copilul de la Braşov, celălalt este încă la începutul bolii. Copiii care fac dializă stau în jur de două-trei săptămâni, aşa că nu se pune problema externării lor” a spus dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secției de nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, citată de Mediafax.
Echipele DSP şi DSV Braşov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboratoarele de specialitate. „Estimăm că în două-trei zile vom avea rezultatele”, ne-a declarat dr. Lavinia Buvnariu, directoarea DSP Braşov.

Citiţi şi:

UPDATE BRAȘOV. Echipele DSP și DSV au făcut deja ancheta la domiciliul fetiței cu SHU

UPDATE. Ministerul Sănătăţii începe ancheta epidemiologică în cazul fetiței din BRAȘOV

BRAȘOV. Copil de 2 ani transferat la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button