Sănătate

Fetiţa cu SHU din BRAŞOV este singura care mai face dializă

 

Deşi încă nu a fost descoperită cauza îmbolnăvirii ei, fetiţa de doi ani din Braşov, internată cu sindrom hemolitic uremic (SHU), este în continuarea supusă procedurii de dializă peritoneală la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Ea este ultima rămasă cu acest diagnostic în spital, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătăţii: „Astăzi, 29 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, mai este internat un singur copil cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății. Este vorba despre copilul din Brașov, care se află internat în secția de nefrologie, supus, în continuare, dializei peritoneale. Copilul are o stare de sănătate favorabilă”.

În comunicatul MS se insistă, din nou, asupra hrănirii copiilor în corelaţie cu vârsa lor şi asupra regulilor de igienă alimentară, ceea ce ne facem să credem că cei de la minister aruncă oarecum vina asupra părinţilor: „Medicii specialiști subliniază că, atât alimentația corelată cu vârsta, cât și respectarea strictă a normelor de igienă reprezintă elemente esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, în special a nou-născuților. Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune”. 

 

Citiţi şi:

BRAŞOV. „Dosarele X” în cazul fetiţei cu SHU

Starea fetiţei din BRAŞOV cu SHU s-a agravat!

BRAŞOV. Nimic suspect în alimentele consumate de fetiţa cu SHU

Fetiţa din BRAŞOV cu SHU va face dializă încă două-trei săptămâni

UPDATE. Ministerul Sănătăţii începe ancheta epidemiologică în cazul fetiței din BRAȘOV

BRAȘOV. Copil de 2 ani transferat la București, cu suspiciunea de sindrom hemolitic uremic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare