Sănătate

Epidemie de gripă – se așteaptă anunțul oficial. Ce presupune

Epidemie de gripă – se așteaptă anunțul oficial. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat ieri că este posibil ca joi să fie declarată oficial epidemie de gripă în România. El a adăugat că ar fi a treia săptămână de creştere susţinută a cazurilor. Dr. Rafila a trecut în revistă şi măsurile care ar putea fi luate, prioritare fiind cele care ar putea fi stabilite pentru spitale, relatează News.ro, citat de G4media.
Aşteptăm cifrele de mâine, joi se face bilanţul. E foarte probabil să avem a treia săptămână de creştere consecutivă. În funcţie de situaţia de joi se va declara epidemia de gripă. Nu se introduc restricţii, se iau măsuri în spitale pentru limitarea vizitelor pentru perioada cât va evolua starea de epidemie. Se vor intensifica măsurile pentru protecţia personalului medical şi a pacienţilor, inclusiv masca în interior, screening epidemiologic.
Orice persoană care e răcită trebuie să evite se revină în colectivitate până la dispariţia simptomelor. Cel mai important e să fii izolat, să nu transmiţi mai departe infecţia respiratorie. Colegii mei au recomandat ca antibioticele să nu fie utilizate în infecţiile virale, iar pacienţii să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe în cazurile medii şi grave. Cei cu forme uşoare trebuie să se adreseze medicilor de familie, să nu aglomereze camerele de urgenţe”, a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenţie telefonică miercuri la Digi24.

Lipsesc medicamente specifice

Epidemie de gripă – se așteaptă anunțul oficial. Chestionat despre lipsa unor medicamente din farmacii, Alexandru Rafila a precizat că de o lună de zile poate fi observată o creştere mare a consumului de antitermice şi antiinflamatoare.
„Am luat măsuri să compensăm lipsurile, să informăm populaţia, medicii şi farmaciştii să elibereze medicamente similare care conţin aceleaşi substanţe active. Am făcut un inventar al stocurilor de Tamiflu, sunt circa patru milioane de comprimate la nivel naţional, nu e penurie”, a completat ministrul Sănătăţii. Tamiflu este un antiviral recomandat în gripă.

La Brașov, incidența e în scădere

La Brașov, în schimb, numărul cazurilor de gripă este în scădere, potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Claudia Bularca, citată de Radio România Brașov FM.

„La Brașov, putem spune că stăm relativ mai bine de la o săptămâna la alta. Cu două săptămâni în urmă au fost raportate 679 de cazuri de gripă, iar săptămâna trecută au fost raportate 441 de cazuri, dintre care pentru 21 de cazuri a fost nevoie de internare”.

Dr. Claudia Bularca, directoarea DSP Brașov

Recomandă purtarea măștii în spațiile publice

În opinia medicului, explicația ar fi campania de vaccinare antigripală desfășurată cu succes la Brașov. Cu toate acestea, dr. Claudia Bularca recomandă măsurile de prevenire a infecțiilor căilor respiratorii, printre care purtarea măștii de protecție în spațiile publice.

La Brașov, toate dozele de vaccin antigripal solicitate de la Ministerul Sănătății au fost epuizate. Nici un medic de familie nu a rămas cu vaccin pe stoc. Totuși, recomandăm ca, în această perioadă, lumea să se îmbrace adecvat, având în vedere condiții meteorologice schimbătoare. De asemenea, să poarte mască de protecție, atât în mijloacele de transport în comun, cât și în spații publice, pentru că ne protejează atât de bolile de sezon, cât și împotriva Covid-19”, a adăugat dr. Bularca, pentru sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Gata, a reinviat gripa? PAI NU CRAPASE??? Tot ce era adus la spital era cu lucovid? Nu mai existau alte boli decat lucovidul. Si retarzii puneau botul, tranteau scutece pe muiana si, cei mai redusi, chiar au acceptat sa devina… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare