Sănătate

Echinaceea – planta care sustine sistemul imunitar

  • logomytex.png
 

Planta foarte populara in lume, echinaceea a fost folosita din cele mai vechi timpuri pe continentul american pentru vindecarea ranilor, in caz de muscaturi de sarpe, iar radacina, pentru tratarea durerilor de dinti, de gat si a iritatiilor gurii. In Europa a fost introdusa mai tarziu, cercetarile facute asupra ei demonstrandu-i indeosebi capacitatea de vindecare a infectiilor, in general de intarire a sistemului imuntar al organismului. Echinaceea are proprietatea de a preveni formarea unei enzime care distruge bariera naturala creata intre tesuturile sanatoase si cele bolnave, dand astfel posibilitatea organismului sa se apere singur impotriva infectiilor. De asemenea, substantele active din echinaceea stimuleaza ficatul, glandele limfatice si membranele mucoaselor.
Experimental, s-a pus in evidenta actiunea benefica a echinaceei in sustinerea sistemului imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie. Extractul de echinaceea este folositor in incetinirea cresterii tumorilor si in distrugerea virusilor gripei, ai altor infectii respiratorii, ai herpesului. Studiile au demonstrat eficienta echinaceei impotriva infectiilor bacteriologice, virale si micotice. De aceea, planta se foloseste, combinata uneori cu alti agenti antimicotici, si in tratamentul bolilor de piele (eczeme, psoriasis, candidoza). Combinata cu smirna, se mai utilizeaza pentru reducerea febrei.
Produse naturiste pe baza de echinaceea:
l tinctura de echinaceea; este puternic imunostimulenta, antibacteriana, antivirala, diaforetica, depurativa, avand si efect usor analgezic. Utilizata extern, este antiseptica, stimulenta a imunitatii locale, cicatrizanta.
l ceai de echinaceea; are actiune imuno-stimulatoare si se foloseste ca adjuvant in afectiunile acute si cronice ale aparatului respirator, ca antiinflamator si cicatrizant.
l capsule cu pulbere de echinaceea; se recomanda in diverse stari cu imunitate scazuta, stres, oboseala, raceli, hepatite, infectii renale, urinare, ale gatului, herpes.
l capsule cu echinaceea & zinc; are efecte foarte bune de prevenire si combatere a infectiilor gripale, intervine pozitiv in afectiuni ale prostatei si in altele caracterizate prin scaderea imunitatii organismului.
l capsule cu echinaceea si maces; se recomanda in prevenirea infectiilor virale si microbiene, indeosebi la persoanele cu imunitate scazuta.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button