Consumul de cireșe, multiple beneficii
Consumul de cireșe, multiple beneficii!
Pe lângă faptul că furnizează vitamine esențiale, minerale, carotenoizi și fibre alimentare, fructele precum cireșele conțin polifenoli despre care se crede că scad riscul de sindrom metabolic, diabet și boală hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD), potrivit doc.ro.
Cireșele sunt alimente bogate în nutrienți, cu conținut caloric relativ scăzut. Au fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu. În plus, cireșele sunt o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.
Acestea scad riscul de ateroscleroză. De asemenea, sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn. Cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire. Au efecte antioxidante, antiinflamatorii și antiîmbătrânire. Ameliorează durerile articulare. Dacă ai părul fragil și lipsit de strălucire, este recomandat să consumi cireșe.
Potrivit unor studii, împiedică dezvoltarea bolii ficatului gras non-alcoolic și ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Cireșele pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc. De asemenea, pot fi folosite în prăjituri, smoothie-uri și în salate. Mai multe informații – aici.
Vezi și: Mazărea, beneficii și contraindicații
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.