Sănătate

Cele mai spectaculoase inovații în tratamentul parodontozei

  • parodontoza.png
  • dureredinti.png
 

Boala parodontală este, alături de cariile dentare, una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apar la nivelul cavității bucale. Greu de depistat în fazele inițiale, are o evoluție progresivă, de lungă durată, iar vindecarea are succes îndeosebi în rândul persoanelor care încep cât mai devreme un tratament pentru parodontoză.

Cum se manifestă și cum evoluează afecțiunea?

Boala parodontală este o afecțiune inflamatorie la nivelul gingiei și al țesuturilor de susținere ale dinților. Inițial, simptomele sunt discrete, ceea ce o face dificil de depistat, dar după o vreme apar deja primele semne pe care pacientul le poate identifica.

Prima formă de manifestare este gingivita, ale cărei simptome sunt următoarele: sângerare la periaj, gingii inflamate și cu o culoare modificată spre roșu-violaceu, mâncărime gingivală și respirație cu miros neplăcut. În acest stadiu, afecțiunea poate fi tratată și vindecată prin tratament stomatologic și printr-o igienă corectă a pacientului.

Dacă nu este depistată la timp și nu se iau măsurile necesare, există riscul să se ajungă la faza următoare, mai gravă, cunoscută sub numele de parodontită. Aceasta afectează țesuturile mai profunde. Gingiile se retrag de pe dinți, rădăcinile acestora sunt descoperite, dinții pot să devină mobili. De asemenea, apar pungile parodontale, spații pline de bacterii, situate între os și dinte. În acest stadiu, orice tratament parodontoza devine mai dificil.

Etapele unui tratament parodontoză eficient

Totul începe cu consultația inițială. Acum se realizează un examen clinic și bilanțul parodontal, pe baza unor radiografii și a evaluării tehnicilor de igienă dentară ale pacienților.

Tratamentul inițial constă în detartraje repetate, însoțite de dezinfecția mecanică și chimică a pungilor parondotale cu soluții active puternic antiseptice. Se pot realiza, de asemenea, chiuretaje subgingivale, iar în unele cazuri se administrează antibiotice, atât pe cale generală, cât și prin aplicarea locală a unor soluții din acest tip de medicament. 

După o reevaluare care constă în radiografii dentare și măsurători ale pungilor parodontale, se poate trece la etapa următoare de tratament pentru parodontoză, cea chirurgicală. Se realizează gingivectomii, chiuretaj subgingival în câmp deschis, fiind posibile inclusiv adiții de os sau utilizarea unor substanțe pentru regenerarea osului și a ligamentelor dintelui.

Tratament parodontoză cu laser

Laserul dentar reprezintă o modalitate ultramodernă, de mare eficiență, prin care se pot efectua mai multe tipuri de tratament. Pacienții care optează pentru o asemenea soluție nu resimt niciun fel de durere, nici în timpul operației și nici după aceea, iar laserul permite o regenerare rapidă a țesuturilor dentare, în condiții de calm și siguranță depline.

Avantajele pe care le implică utilizarea laserului sunt multiple. Precizia acestuia este foarte mare, nu mai este nevoie de suturi, iar cantitatea de anestezie necesară este mult inferioară altor proceduri. Datorită faptului că laserul ajută inclusiv la coagularea vaselor de sânge, sângerarea este redusă semnificativ. Riscul de infecție este de asemenea diminuat, deoarece laserul sterilizează locul în care acționează. În plus, după această procedură, vindecarea rănilor se petrece mult mai rapid.

Mergi cu încredere la cabinetul stomatologic încă de la apariția primelor simptome! Un tratament pentru parodontoză este cu atât mai eficient cu cât debutează mai devreme!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare