Sănătate

Brașovul, tot pe primul loc la îmbolnăviri de rujeolă

Brașovul, tot pe primul loc la îmbolnăviri de rujeolă

Prima săptămână din luna aprilie găsește Brașovul tot pe primul loc în ceea ce privește numărul de cazuri de rujeolă, printre județele din România,

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că, în perioada 1 ianuarie 2023 – 7 aprilie 2024, la nivelul județului Brașov, s-au înregistrat 1.800 de cazuri de rujeolă, cea mai mare incidență a cazurilor fiind la grupa de vârstă 1-4 ani. Pe locul doi, se află județul Mureș cu 1.125 de cazuri, urmat de Covasna cu 446 de cazuri.
În România, în aceste 15 luni, au fost 11.397 cazuri confirmate cu rujeolă, în 40 de judeţe şi în București.

În ultima săptămână, s-au înregistrat, la nivel național, 790 de cazuri noi.

Potrivit INSP, de la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat 12 decese din cauza rujeolei. Patru dintre ele în județul Brașov, patru în municipiul București, două în județul Argeș, unul în județul Giurgiu și unul în județul Mureș.
În perioada 6 decembrie 2023 – 7 aprilie 2024, conform datelor extrase din RENV, au fost utilizate 117.521 de doze de vaccin ROR, dintre care 18.878 de doze utilizate pentru copii cu vârste între 9 şi 11 luni. Reamintim că, dată fiind epidemia de rujeolă, vârsta de administrare a primei doze de vaccin ROR a fost coborâtă de la 12 la 9 luni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare