Sănătate

BRAŞOV. Va fi grevă de avertisment în spitale, mâine

 

Sindicaliştii din Sănătate, membri ai Federaţiei Sanitas, se vor afla mâine în grevă de avertisment. Ei vor întrerupe lucrul timp de două ore, în intervalul orar 8.00-10.00, potrivit liderului Sindicatului Medisan-Sanitas Braşov, Paul Negoescu. Acţiunea are loc la nivel naţional, dar Negoescu a precizat că la Braşov nu se vor afla în grevă angajaţii din spitalele de Copii, de Neurologie şi Psihiatrie şi de Pneumoftiziologie, întrucât nu s-au strâns semnăturile necesare, în timp ce la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, la Maternitate şi la Boli Infecţioase angajaţii vor înceta lucrul pentru două ore. „Grevă va fi, dar nu în toate spitalele. La Spitalul de Copii, la cel de Neuropsihiatrie şi la Pneumoftiziologie nu va fi întreruptă activitatea. La celelalte, activitatea va fi întreruptă în intervalul 8.00 – 10.00. Dar, conform legii, va fi asigurată o treime din activitate”, a precizat liderul sindical. Acesta a mai spus că alături de membrii de sindicat vor fi şi persoane care nu sunt în Sanitas, dar care sunt nemulţumite. „Ce dorim noi este să tragem un semnal de alarmă, pentru că suntem nemulţumiţi”, a mai spus Paul Negoescu.
Nemulţumirea sindicaliştilor este legată de nivelul salarial inechitabil, creat de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016. Sindicaliştii denunță diferenţele salariale foarte mari între aceleaşi tipuri de profesii, între spitalele neclinice şi spitalele clinice, diferenţe foarte mari între nivelul de pregătire postliceală şi studii superioare, pentru aceeaşi muncă. Diferenţele pornesc de la 800 de lei şi ajung, între cei cu studii posticeale şi cei cu studii universitare, şi la 1.200 lei.
Conform calendarului de proteste stabilit de Sanitas, din 20 septembrie, în fiecare marţi, până în 11 octombrie, au fost pichetări în Capitală, în 12 octombrie, a avut loc o grevă japoneză, iar peste o săptămână este programată greva generală.

Citiţi şi:

Încep grevele de avertisment în Sănătate

50 de BRAȘOVENI pichetează astăzi Parlamentul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button