Sănătate

BRAŞOV. Un caz de gripă, dar mai puţine viroze şi pneumonii

 

Incidenţa bolilor respiratorii specifice sezonului rece în rândul braşovenilor a fost, pe ansamblu, în scădere, în ultima săptămână din ianuarie, dar s-a înregistrat un caz de gripă.

Din datele centralizate de Departamentul de Control şi de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 25-31 ianuarie, au fost înregistraţi 1.190 de braşoveni cu afecţiuni respiratorii (faţă de 1.534, în intervalul precedent. În schimb, numărul celor care au avut nevoie de spitalizare a crescut uşor, de la 116 la 123.
899 braşoveni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), faţă de 1.190 în intervalul anterior, dar numărul celor internați a urcat de la 20 la 27. Ca de obicei, cele mai multe cazuri de IACRS (524) au fost înregistrate în rândul copiilor, 19 dintre cei 27 spitalizaţi cu acest diagnostic fiind cu vârste de până la 14 ani. 98 (faţă de 125 , în săptămâna precedentă) dintre copiii cu diagnosticul de IACRS sunt chiar bebeluși, 12 (număr identic) fiind internaţi.

Tot săptămâna trecută, medicii au înregistrat o incidenţă mai scăzută a pneumoniei, 300  pacienţi, faţă de 344 în intervalul precedent. Numărul celor care au avut nevoie de îngrijire spitalizată a fost însă acelaşi – 96. De data aceasta, pacienţii cu afecţiunea pulmonară sunt mai mult copii, 175. Şi cei mai mulţi pacienţi spitalizaţi cu acest diagnostic sunt cu vâste sub 14 ani – 60 dintre cei 96. 49 de micuţi cu pneumonie au chiar vârste de sub un an, 30 de bebeluşi fiind spitalizaţi.
După o lună de pauză, a fost înregistrat un caz de gripă. Este vorba despre un pacient din grupa de vârstă 50-64 de ani. Viroza gripală a fost diagnosticată clinic de către medicii de familie, bolnavul neavând nevoie de internare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button