Sănătate

BRAȘOV. Spitalul privat de cardiologie, singurul din Europa de Est ce tratează insuficienţa cardiacă prin implant CCM

  • sorinmicu.jpg

Spitalul privat de cardiologie din Braşov este singurul din Europa de Est în care vieţile pacienţilor suferind de insuficienţă cardiacă sunt salvate cu ajutorul implantului CCM. 20 de pacienţi suferind de insuficienţă cardiacă au primit implanturi de dispozitive de modulare a contractilităţii cardiace (CCM) la Braşov.

Potrivit specialiștilor, insuficienţa cardiacă este o boală evolutivă şi are o mortalitate mai mare decât cancerul. Adesea, pacienţii nu au simptome, se estimează că în România 9 din 10 bolnavi nu ştiu că suferă de această boală. De altfel, orice boală cardiacă poate duce la insuficienţă cardiacă.

„Ce avem le îndemână, medicaţia, poate reduce evoluţia bolii, dar nu o poate opri, curba va fi în continuare descedentă. Există defribrilatoare pentru stopurile cardiace, dar pentru insuficienţa cardiacă nu sunt prea multe metode. În ultimii ani, însă, au început să se folosească sistemele de modulare a contractilităţii cardiace. E vorba de un mic dispozitiv asemănător cu stimulatoarele cardiace, singurul cunoscut care poate creşte forţa inimii. În Europa de Est suntem singurii care efectuăm aceste implanturi”, a spus dr. Sorin Micu (foto), medic primar cardiolog, doctor în ştiinţe medicale, şef secţie Electrofiziologie şi dispozitive implantabile.

Acesta a mai amintit de cazul unui pacient de 59 de ani, cu o evoluţie foarte bună: „Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri este cel al unui pacient de 59 de ani, cu infarct miocardic acut, primise bypass aortocoronarian, cu evoluţie nefavorabilă, motiv pentru care a primit defribrilator cardiac pentru a-l păzi de stopul cardiac. În ciuda tuturor acestor măsuri terapeutice, evoluţia insuficienţei cardiace s-a agravat, a fost nevoie de upgradarea  defribrilatorului la varianta cu resincronizare şi terapia medicamentoasă maximală cunoscută în lume. Cu toate acestea, evoluţia a rămas staţionară, practic capacitatea cardiacă oscila între 20-25 la sută. În această situaţie, a ajuns la noi şi i-am propus implantul sistemului de contractilitate cardiacă.  După implant, într-un an, spre marea noastră surprindere şi bucurie, performanţa inimii s-a dublat, 40% fracţie de ejecţie, plus ameliorarea stării generale, acuzele pacientului au dispărut”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button