Sănătate

BRAȘOV. Se deschide primul centru privat de transplant renal din România

 

După o bătălie de aproape cinci ani, primul centru privat pentru transplantul renal din România se deschide la Brașov.  Acesta va funcţiona la Spitalul Sf. Constantin, care a primit recent acreditarea Agenției Naționale de Transplant. Pentru început, programul se va adresa pacienţilor cu donor viu înrudit familial, urmând că ulterior să fie acceptaţi şi pacienţii candidaţi la transplant de la donorul decedat în moarte cerebrală.

Denumirea oficială va fi „Centrul de Transplant Renal Profesor Gilles Mentha”, în memoria profesorului Gilles Mentha de la Geneva, care și-a manifestat în numeroase rânduri susținerea pentru acest demers, dar și în onoarea parteneriatului pentru performanță pe care instituția brașoveană l-a semnat cu Spitalul Universitar din Geneva.

„Obținerea acreditării este, înainte de toate, o reușită de care suntem mândri cu toții. Este, până la urmă, o confirmare a profesionalismului de care dă dovadă echipa Spitalului Sf. Constantin. Cu toate acestea, transplantul renal rămâne o provocare profesională pe care o tratăm cu seriozitate și dedicare”, a declarat dr. Bogdan Moldovan, șeful secției de Chirurgie Generală la Spitalul Sf. Constantin, care este al doilea chirurg român ce a obținut Certificatul European de Prelevare Multiorgan și de Transplant Hepatic și Renal, primul fiind prof. dr. Irinel Popescu. Repatriat în 2010, după doi ani petrecuți în Centrul de Transplant Multiorgan din Geneva și având la activ peste 40 de prelevări multiorgan ca prelevator independent, peste 20 de transplanturi hepatice și peste 20 de transplanturi renale ca prim operator, dr. Bogdan Moldovan (43 de ani) a început din 2011, când a obținut diploma, bătălia pentru ca Spitalul Sf. Constantin să poată deveni unul dintre spitalele românești implicate în activitatea de transplant de organe.

„Deşi suntem un spital privat, activitatea de transplant dorim să o efectuăm gratuit, iniţial prin resurse proprii-Fundaţia Clinică „Sf Constantin”, ulterior prin accesarea programului naţional de transplant”, a precizat chirurgul-șef.

Spitalul Sf. Constantin, distins de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu premiul Hand Hygiene Excellence Award 2013, este un spital privat cu profil multidisciplinar, având în total 92 de paturi, în 12 secţii cu saloane pentru spitalizare continuă şi de zi, o secţie AŢI cu 13 paturi, un ambulatoriu de specialitate şi un laborator de analize. În cei 5 ani de activitate, cu peste 6500 de intervenţii chirurgicale, mai mult de 30.000 de pacienţi internaţi şi 140.000 de servicii de ambulatoriu efectuate, Spitalul Sf. Constantin a adus în România o nouă viziune asupra actului medical, atât că mod de abordare a pacienţilor, cât şi din punctul de vedere al metodelor de tratament şi investigaţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare