Sănătate

BRAȘOV. Primul transplant de păr va fi efectuat astăzi

  • aparat_296967.jpeg
  • aparat1_296968.jpeg
  • aparat3_296969.jpeg
  • aparat2_296970.jpeg
  • alopecie_296965.jpeg
  • alopecief_296966.jpeg
  • dr-bogdan-moldovan_2.jpg

Un brașovean va fi supus astăzi unei intervenții chirurgicale în premieră pentru  orașul nostru: transplant de păr. Procedura va fi realizată de dr. Bogdan Moldovan (foto 7), chirurgul-șef al Spitalului Sf. Constantin. Pentru a putea efectua transplant de păr, spitalul privat a achiziționat un aparat special numit NeoGraft, de tehnologie SUA, care a costat 100.000 de euro, iar dr. Bogdan Moldovan, ce deține de câțiva ani acreditare europeană pentru transplant de rinichi și de ficat, a făcut specializare la Paris.

Medicul ne-a oferit câteva detalii despre ceea ce urmează să facă și ne-a pus la dispoziție imaginile din galeria foto (mai puțin ultima). „Aparatul aspiră cu vacuum foliculii de păr și apoi îi implantează sub presiune în mici incizii de 1 mm. Intervenția se face ambulatoriu, cu anestezie locală, și durează 5-8 ore. Aparatul care seamănă cu unul stomatologic are patru piese active pentru cele trei momente ale intervenției, piesa din dreapta e pentru recoltarea manuală a foliculilor de păr, piesa din stânga e un mic bisturiu care face «găurelele» în care se implantează firele, iar cele două piese din mijloc se folosesc pentru «sădirea» firelor. Se recoltează de pe ceafă și tâmple, acele zone conțin fire rezistente la testosteron, care odată implantate sunt acolo pe viață. Sub 10% din firele tranplantate nu se prind, iar ce se prinde e pe veci. Prcedura e fără durere și fără cicatrici”.

Costul operației pornește de la 1.300 de euro, depinzând de gradul de alopecie. Sunt șapte clase de alopecie (foto 5) la bărbați și trei (foto 6) la femei, ne-a explicat medicul.

Alopecia androgenică este cea mai mare preocupare estetică pentru 67% dintre bărbați”, a menționat chirurgul. 

Deocamdată, dr. Moldovan este singurul care va efectua transplantul de păr la Brașov, dar își propune să dezvolte o școală.

În România, se mai face asemenea intervenție la Cluj, tot cu un astfel de aparat, și la București, fără ajutorul tehnologiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button