Sănătate

BRAȘOV. Primăria și literele de pe Tâmpa, iluminate în roz de Ziua internațională a luptei împotriva cancerului la sân

 

Clădirea Primăriei și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în roz, astăzi, de Ziua internațională a luptei împotriva cancerului la sân.

Este o metodă pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la această formă de cancer, frecventă în rândul femeilor și la importanța efectuării de controale periodice, având în vedere că acest tip de cancer se poate trata cu succes în multe cazuri, dacă boala este descoperită la timp.

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, la 1 octombrie.

La nivel global, cancerul de sân este cea mai frecventă localizare malignă în rândul femeilor, conform Globocan. Se situează pe locul 5 ca şi cauză de deces prin cancer în populaţia mondială, în rândul femeilor (15%).

La nivel mondial, peste 30% din totalul femeilor diagnosticate cu cancer sunt femei cu cancer de sân, menţionează site-ul www.iocn.ro.

Pe de altă parte, cancerul de sân se poate trata cu succes în multe cazuri, dacă boala este descoperită la timp.

Opt din 10 noduli la sân nu sunt canceroşi, dar numai medicul poate decide despre ce tip de nodul este vorba. Statisticile arată că 40% dintre femei vor detecta, la un moment dat în viaţa lor, un nodul mamar.

Potrivit Institutului Oncologic Bucureşti, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual în România. Din păcate însă, cele mai multe femei care suferă de cancer de sân ajung la medic abia în stadiul II sau chiar III al bolii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare