Sănătate

BRAȘOV. După pichet de pompieri, „Francezul din Cobor” face dispensar! „Dacă aștept să-mi rezolve statul problemele pot aștepta mult și bine fără să se întâmple nimic”

  • dispensar 10_277480.jpg
  • dispensar 9_277479.jpg
  • dispensar 7_277473.jpg
  • dispensar 8_277478.jpg
  • dispensar 2_277476.jpg
  • dispensar 5_277477.jpg
  • dispensar 4_277472.jpg
  • dispensar 3_277474.jpg
 

Erwan Joliff, cunoscut drept „Francezul din Cobor”, continuă proiectele umanitare, iar de această dată a renovat una dintre casele sale și a amenajat-o pentru dispensar, în condițiile în care autoritățile nu au mișcat nici un deget pentru a le oferi locuitorilor din zonă asistență medicală.

„Din păcate nu mai avem de câțiva ani un medic care ne poate oferi servicii medicale în sat. Cauza principală este că nu avem un dispensar care întrunește condițiile minime pentru a primi autorizație sanitară. În urmă cu trei ani m-am decis să renovez una dintre casele mele, încât să poate fi folosită ca dispensar. Am plecat de la o casă care era un pic peste starea de ruină și încet, încet, cu multă muncă și bani am reușit să ajung la acest rezultat”, a scris Francezul din Cobor, pe contul său de Facebook, unde a postat și imagini cu imobilul transformat în dispensar.

La exterior, a fost păstrată arhitectura zonei, dar în interior clădirea este modernă, cu tot ce trebuie: apă caldă, încălzire electrică performantă, acces internet, grup sanitar, cabinet pentru medic, sală de așteptare, etc.. „Vă spun că nu prea este după gustul meu (eu aș fi preferat ceva mai rustic), dar corespunde absolut normelor cerute de autorități”, a precizat Erwan Joliff.

El a demarat procedura de autorizare sanitară.

„(…) Mai avem de lucru dar putem spune în mod realist că vom putea primi autorizație fără probleme în curând. Mai avem de lucrat pe partea administrativă și pe partea materială. Ne va mai trebui o toaletă suplimentară pentru personal medical și o cameră suplimentară numita sală de tratament. Eu inițial m-am bazat pe un cabinet medical cum îl știam de la francezi, dar aici normele sunt altfel și nici nu dispuneam de o suprafață suficientă să fac mai mult decât am făcut acum. Totuși, casa având un grajd lipit de ea, există spațiu necesar ca să ne extindem”, a precizat Francezul din Cobor, după ce săptămâna trecută a discutat cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brașov. Acesta se gândește chiar să amenajeze și un cabinet de stomatologie.

La mansardă, el ar vrea să amenajeze și un spațiu de cazare, cu dormitor, bucătărie și grup sanitar.

„Perspectiva mea fiind în timp să putem crea în această locație un centru de permanență care să asigure, zilnic, prezența unui medic”, a explicat acesta.
Amintim că Erwan Joliff este cel care a înfiinţat o remiză de pompieri voluntari în satul Cobor, acum câţiva ani, care a avut intervenții importante de atunci.
„La fel ca pentru proiectul cu pompierii, dacă aștept să-mi rezolve statul problemele pot aștepta mult și bine fără să se întâmple nimic”, a explicat Erwan.

„Vreau să demonstrez tuturor că prin implicare, prin muncă, putem avea lucruri faine și în satul nostru.
Dacă administrația locală ar fi la fel de implicată, atunci banii publici nu ar fi risipiți aiurea în niște proiecte de proaste calitate care nu au niciun folos pe termen lung pentru comunitatea”, a adăugat el. Întreaga postare – AICI!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button