Politic

[ViDEO] BRAŞOV. Liber la angajări în Serviciul Înmatriculări Auto şi la Paşapoarte

 

Cozi imense şi nervi peste măsură la Serviciul Înmatriculări Auto, uneori şi la Serviciul Paşapoarte, sunt în toată ţara. Cauza cel mai des precizată de autorităţi pentru această situaţie ar fi lipsa personalului, cu multe posturi blocate de aproape un an. 

După numeroase sesizări, plângeri şi reportaje, inclusiv de la Braşov, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a deblocat toate posturile care erau libere la serviciile de eliberare a paşapoartelor, a permiselor şi înmatriculărilor auto, astfel că, în cel mai scurt timp, după organizarea concursurilor şi angajările pe post, timpii de aşteptare la aceste servicii să se reducă, a declarat astăzi, la Braşov, secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

„Conducerea MAI a dispus încă din luna septembrie 2017, la şedinţa de conducere a instituţiei, ca în cel mai scurt timp, cel puţin pe partea de paşapoarte, de permise şi înmatriculări auto să fie deblocate toate posturile care erau libere în acel moment şi să fie scoase la concurs, lucru care s-a şi întâmplat. Suntem în procedură, aşteptăm să se finalizeze concursurile, să facem încadrările de personal, astfel încât timpii de aşteptare să scadă”, a precizat secretarul de stat.

Secretarului de stat Mihai Dan Chirică a fost prezent astăzi la Braşov pentru a asista la prezentarea raportului de activitate al instituiției Prefectului pentru anul 2017.

Alte decalraţii ale secretarului de stat Chirică, în materialul video ataşat…

citiţi şi

Exclusiv. BRAŞOV. Corpul de Control al MAI… în control la Înmatriculări şi Permise Auto

Sursa citată a spus că pentru Braşov au fost deblocate şase posturi pentru cele două servicii, cinci pentru permise şi înmatriculări auto şi unul pentru paşapoarte.

„L-am rugat pe domnul prefect Marian Rasaliu să ia toate măsurile pentru ca procedurile de concurs să se desfăşoare în primul rând legal, să nu avem contestaţii şi, de urgenţă, după ce aceste angajări se vor face să se analizeze şi fluxurile interioare din cadrul celor două servicii, astfel încât timpii de aşteptare să scadă, iar populaţia să nu mai aştepte foarte mult la cozi”, a spus Chirică.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button