Politic

Viceprimarul Sebastian Rusu, birou la Cimitirul Municipal / A refuzat „cadoul” din partea primarului (video)

Viceprimarul Sebastian Rusu, birou la Cimitirul Municipal

Viceprimarul Braşovului Sebastian Mihai Rusu (PNL) a primit un nou birou, dar nu în sediul Primăriei, ci la Cimitirul Municipal. „Cadoul” de la primarul Allen Coliban (USR) vine chiar în ziua în care viceprimarul își sărbătorește ziua de naștere. Conflictul dintre cei doi a început din 2021, atunci când primarul a decis să îi retragă mai multe atribuții viceprimarului. Astfel, Sebastian Rusu a rămas doar cu Serviciul de Gestionare a Animalelor fără Stăpân şi cu Serviciul Salvamont. Anul acesta, Rusu a primit în subordine și a rămas doar cu Serviciul de administrare a cimitirelor – structură din cadrul RIAL SRL, care însă e gestionată de celălalt viceprimar, Flavia Boghiu (USR).
Săptămâna trecută, primarul a propus Consiliului Local eliberarea din funcție a viceprimarului Sebastian Rusu, pe motiv de „lene”, incompetență și respingere constantă a proiectelor inițiate de edil. Propunerea nu a mai ajuns la vot, colegii de partid ai lui Rusu părăsind sala de ședințe a CL. Ulterior, cei doi și-au mai dat replici pe Facebook (detalii aici și aici),
„În zi de mare sărbătoare creștină pentru români, ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril, când îmi serbam onomastica, am primit o notificare de la primarul Braşovului, prin care eram anunţat că din 10 noiembrie, când îmi aniversez ziua de naştere, trebuie să mă mut la noul birou din incinta Cimitirului Municipal Braşov”, a declarat joi, în conferinţa de presă a PNL Brașov, Sebastian Rusu.


El a catalogat acţiunea lui Allen Coliban ca fiind „un abuz flagrant de putere şi un atac direct, bazat pe orgolii personale, nimic altceva decât o continuare a răzbunării primarului faţă de mine. Restrângerea accesului unui viceprimar la propriul birou în cadrul primăriei sub pretextul unor critici deschide calea către practici autoritare şi totalitare, în care dorinţa unui singur individ devine criteriul de administrare a resurselor publice. Astfel de practici nu numai că denaturează scopul administraţiei publice, dar şi subminează încrederea cetăţenilor în instituţiile care ar trebui să îi reprezinte şi să le slujească interesele. Este regretabil că un primar ales în funcţie şi-a folosit puterea pentru a-şi servi propriile interese şi orgolii personale”.
Viceprimarul a anunțat că respinge „oferta” de mutare în noul birou și așteaptă revenirea din delegație, de la Barcelona, a primarului (ale cărui atribuții le are până atunci), pentru a discuta acest subiect.
Între timp, primarul a decis inactivarea cartelelor de acces în mai multe birouri din Primărie pentru consilierii locali, aceștia putând ajunge acum doar la cabinet Primar, sala de ședințe a Consiliului și la Biroul Relații Consilieri (detalii aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
12 zile în urmă

[…] a decis să îl mute cu biroul pe viceprimarul Sebastian Rusu la Cimitirul Municipal (detalii aici). Serviciul de administrare a cimitirelor – structură din cadrul RIAL SRL este singurul care i-a […]

11 zile în urmă

[…] Dar nu pentru a-și prelua biroul amenajat acolo prin decizia primarului Allen Coliban (detalii aici), ci pentru a vedea care este situaţia şi pentru a stabili ce trebuie făcut mai departe. […]

Back to top button