Politic

USR, PMP și Forţa Dreptei și-au lansat lista comună pentru europarlamentare

USR, PMP și Forţa Dreptei și-au lansat lista comună pentru europarlamentare.

Alianța electorală Dreapta Unită, formată din USR – condusă de Cătălin Drulă, PMP – președinte Eugen Tomac și Forța Dreptei – Ludovic Orban, și-a prezentat, duminică, într-un eveniment comun, structura listei comune pentru europarlamentare și programul prin care „va transforma România într-o țară «ca afară»”, arată un comunicat de presă.

Dreapta Unită este alternativa reală la corupția și risipa PSD-PNL. Le propunem românilor soluții reale pentru o Românie liberală, deschisă și modernă, puternică în Europa. (…) Programul în 12 puncte prin care Dreapta Unită va transforma România într-o țară «ca afară» le va da românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni”, spun liderii alianței,

Lista comună și programul electoral au fost votate, cu majoritate de voturi (235 de voturi «pentru», 6 voturi «contra» și 15 abțineri).

„Suntem hotărâți să construim o alternativă de dreapta puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL. Le mulțumesc lui Eugen și Ludovic pentru deschiderea și înțelepciunea pe care au avut-o pe parcursul discuțiilor pe care le-am avut în ultimele luni ca să construim această alianță. (…) Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană, o Românie liberală, deschisă și modernă. (…) Asta îmi doresc pentru băieții mei. De-asta m-am întors în România. De-asta am intrat în politică”, a declarat Drulă.

2024 este anul schimbării pentru România, iar prin alianța Dreapta Unită vom lupta cu toată forța împotriva PSD și PNL, două partide care nu cunosc altceva în afară de minciună, demagogie și manipulare. (…) Vom lupta de la egal la egal cu PSD și PNL, să câștigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale, să obținem cele mai multe mandate în viitorul parlament și să trimitem un adevărat președinte de Dreapta la Cotroceni!”, a adăugat Eugen Tomac.

România are nevoie de seriozitate, România are nevoie de profesionalism, România are nevoie de oameni cu scaun la cap, nu de oameni care fac spectacole de circ în momentul în care îi întrebi de soluții care stau în picioare. Alianța Dreapta Unită este cea care se va dovedi că este altceva, o soluție de o calitate cu mult mai bună decât sunt în stare să ofere, în mod direct, PSD și PNL sau, în mod indirect, prin pseudo-opoziția AUR”, a afirmat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României:

România, cu adevărat în Schengen, un trai european pentru români.

Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare Reforma statului și anticorupția vor continua

Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă

Sănătate și Educație pentru români la standarde europene

Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient și cu impact mai mare Agricultură și clasa de mijloc din rural – aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european

Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană

Ne asumăm rolul de țară mare – contribuția României la reforma UE

Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri și pensii decente

O Europă prosperă cu un mediu curat

Armatele europene, mai bine integrate în NATO și mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

Cine deschide lista

Primele locuri sunt ocupate de Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru (FD) și Radu Mihail.
Vezi mai jos lista completă, potrivit G4Media. Lista pare a nu fi definitivată, în afara locurilor eligibile fiind indicate doar pozițiile pe care se vor regăsi candidați ai fiecărei formațiuni din alianță.

 1. Dan Barna (USR)
 2. Vlad Voiculescu (USR)
 3. Eugen Tomac (PMP)
 4. Vlad Botoş (USR)
 5. Cristina Mădălina Prună (USR)
 6. Violeta Alexandru (FD)
 7. Radu Mihai Mihail (USR)
 8. Corina Atanasiu (USR)
 9. Adriana Cristian (USR)
 10. PMP
 11. FD
 12. George Gima (USR)
 13. Teodora Stoian (USR)
 14. PMD
 15. FD
 16. Ramona Ioana Goga (USR)
 17. Alina Roxana Gîrbea (USR)
 18. PMP
 19. FD
 20. Geta Daniela Drăghici (USR)
 21. Alina Totti (USR)
 22. PMP
 23. FD
 24. Nicolae Mihai Șvab (USR)
 25. Emilia Mateescu (USR)
 26. PMP
 27. FD 28. Ion Belu (USR)
 28. Gabriela Ferguson (USR)
 29. PMP
 30. FD 32.
  Ana Lucia Hang (USR)
 31. Dan Adrian Pop (USR)
 32. PMP
 33. FD 36.
  Ștefan Lucian Judele (USR)
 34. Raluca Mihaela Bercea (USR)
 35. PMP
 36. FD
 37. Ionuț Ciprian Alexandru (USR)
 38. Andrei Chirica (USR)
 39. PMP
 40. FD


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button