Politic

USR acuză: PNL și PSD ocupă abuziv spații RIAL

USR acuză: PNL și PSD ocupă abuziv spații RIAL. Viceprimarul Braşovului Flavia Boghiu (USR) i-a acuzat pe mai mulți consilieri locali din partea PNL și PSD că ocupă abuziv spaţii aflate în administrarea RIAL. Ar fi vorba de cel puțin șapte spații din patrimoniul municipiului, deși fiecare partid are dreptul doar la un singur spațiu. Acuzațiile au fost reluate de Flavia Boghiu în conferința de presă a USR Brașov (video) de vineri, la o zi după ședința Consiliului Local, în care s-au aflat și proiecte de hotărâre privind spații din administrarea RIAL, fiind formulate aceleași reproșuri.
Unii dintre consilierii locali PNL și PSD nu și-ar fi plătit facturile (chirie și utilități) de trei ani, motiv pentru care le-au fost trimise notificări. Pasul următor ar fi recuperarea sumelor prin executor judecătoresc, susține Flavia Boghiu.
Viceprimarul afirmă că Pamela Diaconu (PNL) și Sebastian Rusu, colegul său de partid și de CL, ocupă spații RIAL, pentru care au datorii, dar pentru care nu mai aun contracte de închiriere valabile. Și Sebastian Bădulescu, tot PNL, ocupă un spaţiu pentru care i-a expirat contractul de închiriere de acum trei ani. Mai mult, el ar fi în incompatibilitate, dată fiind calitatea de membru al comisiei care decide vânzarea spaţiilor RIAL, mai spune Flavia Boghiu.
În plus, PNL Braşov ocupă un spaţiu pe strada Nicolae Bălcescu, chiar dacă nu mai deține din 2021 un contract valabil.

PNL contraatacă

PNL Braşov a răspuns printr-un comunicat de presă, acuzând-o la rândul său pe Flavia Boghiu de „o nouă tentativă de manipulare a cetățenilor din municipiul Brașov”. „Doamna viceprimar a furnizat o serie de informații false, cu scopul de a denigra Partidul Național Liberal și consilierii liberali din municipiul Brașov (…) viceprimarul USR a ales să creeze o diversiune, încercând să inducă în eroare opinia publică cu privire la presupusele abuzuri ale PNL și ale consilierilor municipali PNL asupra spațiilor de la RIAL”.
Liberalii brașoveni susțin că au singur sediu, pe strada Lungă, iar celelalte spații sunt prin cartiere și ar fi mici, fără încălzire sau grupuri sanitare.
„Realitatea este că spațiul menționat de doamna viceprimar, situat pe Bulevardul Bălcescu, nu este utilizat de PNL și a fost închiriat de către un fost consilier local liberal pentru activități de audiențe cu cetățenii. PNL a înaintat documentele către RIAL pentru a renunța la spațiu, însă după mai mult de un an, spațiul este încă abandonat. Partidul Național Liberal dispune de un singur sediu, situat la adresa strada Lungă nr. 12, în municipiul Brașov.
Celelalte spații menționate în conferința de presă sunt spații mici, situate în cartierele Griviței, Astra și Noua. Aceste spații sunt destinate audiențelor consilierilor locali și sunt închiriate în baza unor contracte de închiriere. Nu am primit nici o notificare din partea RIAL cu privire la expirarea acestor contracte sau la intenția de a renegocia chiria. Consilierii locali PNL achită facturile emise de către această instituție, conform contractelor de închiriere”, au precizat reprezentanţii PNL Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button