Politic

Update BRAȘOV. Căncescu, victorie parțială. I-au lipsit 60 de semnături valabile în cursa spre șefia CJ

 

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană 8 (BEJ) Brașov a publicat astăzi hotărârea privind respingerea candidatului ALDE pentru funcția de președinte Consiliului Județean, Aristotel Adrian Căncescu (foto, stânga), așa cum ați putut citi deja (detalii: BRAȘOV. Aristotel Căncescu, scos din cursa pentru Consiliul Județean).

Deși  însoțit de 3.107 semnături (fiind necesare minimum 2.596), dosarul lui Căncescu a fost respins, 571 dintre ele nefiind valabile. În principal, motivul este că pe multe liste nu exista numele fostului preşedinte CJ în dreptul candidatului, adică ar fi tabele cu semnături „în alb”, doar pentru partid. Practic, 60 de semnături i-au lipsit lui Căncescu pentru a intra în cursa pentru șefia instituției pe care a condus-o 14 ani.

În schimb, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a avut succes pentru lista de consilieri, 3.020 de semnături fiind considerate valide. Iar Aristotel Căncescu deschide lista ALDE pentru consilieri județeni, fiind secondat de fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu, candidatul alianței pentru Primăria Brașov, fiind o rocadă de poziții față de lista pentru Consiliul Local Brașov (detalii: BRAȘOV. Ialomițianu: „Pot să fac mai multe decât actualul primar” / Aristotel Căncescu, pe lista pentru CL).

Pe listă se mai regăsesc, printre alții, Radu Mitric, actual consilier județean,  fost lider al grupului PSD din CJ, și Constantin Radu-Iov, fost consilier local PNL și apoi PMP, ajuns la ALDE acum. Însă acesta s-a prezentat la Biroul Electoral Local şi a cerut retragerea candidaturii de pe lista de CL. Rămâne de văzut dacă va proceda la fel și pentru CJ.

Citiți și:

BRAȘOV. Aristotel Căncescu, scos din cursa pentru Consiliul Județean

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare