Politic

Update BRAȘOV. Adrian Veștea (PNL) a câștigat Consiliul Județean cu un scor zdrobitor

 

Deși rezultatele complete pentru postul de președinte al Consiliului Județean Brașov sunt așteptate astăzi de la Biroul Electoral Județean (BEJ), este clar deja că Adrian Veștea (PNL) a obținut un nou mandat, primul însă „uninominal” (prin vot direct, asemenea primarilor). În 2016, Veștea a fost ales prin votul celorlalți consilieri județeni, în ședința de constituire.

„Podiumul” alegerilor de duminică pentru șefia CJ arată astfel: Adrian Veștea (PNL) a obținut 95.536, adică 46,35% dintre voturi, Tudor Benga (USR PLUS) a fost ales de 35.728 de persoane, 17,33%. Al treilea clasat este Marian Rasaliu (PSD), cu 35.246 de voturi, adică 17,1%.

Pentru această funcție au fost în cursă 11 candidați (detalii: BRAȘOV. Patru buletine pentru patru ani. Aproape 6.000 de candidați vă așteaptă voturile)

Adrian Veștea a afirmat că, în urma rezultatelor pe care le are la dispoziţie, în Consiliul Judeţean Braşov, „PNL va avea 15 mandate în Consiliul Judeţean Braşov, plus preşedintele, ceea ce înseamnă că liberalii vor avea 16 voturi. PSD are 8 voturi, USR are 7 voturi, Pro România 2 voturi şi UDMR 2 voturi”.

Datele neoficiale de luni de la prânz arătau că PNL avea 14, PSD și USR câte opt voturi (detalii: BRAȘOV. Componența Consiliului Județean, procente și mandate. Cinci partide vor avea reprezentanți).

„Rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie 2020 vin să confirme faptul că PNL este principala forță de pe scena politică brașoveană. În 2016, candidații PNL au obținut 35 de primării în județ, iar acum avem același număr de primari. Am câștigat într-o manieră categorică alegerea uninominală la președinția Consiliului Județean, cu 30 de procente mai mult decât următorul clasat și, de asemenea, avem un număr aproape dublu de consilieri județeni decât partidul de pe locul secund.
Adversarul nostru în aceste alegeri, ca și în alte confruntări electorale, s-a numit PSD. Și am reușit să îngenunchem acest partid toxic pentru România și pentru români, acest partid care a ignorat Brașovul de fiecare dată când a fost la guvernare! Este, în primul rând, victoria cetățenilor acestui județ, care au știut să discearnă între vorbe goale și fapte (…)
Le mulțumim atât celor care ne-au onorat, în continuare, cu încrederea lor, cât și celor care ne-au arătat unde mai avem lucruri de îmbunătățit”, a declarat Adrian Ioan Veștea, care este totodată președintele Organizației Județene Brașov a PNL.

Veştea a mai spus că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, va duce la bun sfârşit ceea ce a început în mandatul 2016 – 2020, Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, dar şi celelalte proiecte asumate „împreună cu primăria Braşov şi cu primarul George Scripcaru”, în special cel al Spitalului Clinic Regional. Totodată, șeful CJ a anunţat că va fi alături de toate administraţiile publice din judeţ. „Voi face astfel încât în următorul exerciţiu financiar european să obţinem cât mai multe proiecte cu finanţare nerambursabilă şi să integrăm fiecare comunitate”.

Citiți și:

BRAȘOV – VIDEO. Adrian Veștea și George Scripcaru, declarații de ultimă oră

BRAȘOV. Adrian Veștea și George Scripcaru, declarații la final de scrutin. „PNL va rămâne prima forță politică a județului”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button