Politic

Transport public gratuit în Brașov – dorința PSD

Transport public gratuit în Brașov

Asta vor cei de la PSD Brașov, care pare că au intrat, deja, în campanie electorală.

Subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale PSD Brașov, a declarat pe acest subiect: „40 de milioane de lei anual ar costa municipalitatea pentru a implementa transport public gratuit în Municipiul Brașov! Acești bani s-ar adăuga la cei 100 de milioane de lei pe care Primăria Brașov oricum îi cheltuie anual cu titlu de compensație pentru transportul public în comun din Brașov. Transportul public gratuit va rezolva problema ambuteiajelor, problema locurilor de parcare din zona centrală și parțial problema de poluare a mediului în Brașov. Împreuna cu consilierii PSD vom propune un proiect de Hotărâre în Consiliul Local pe aceasta temă. Brașovul chiar poate fi un oraș verde!”.

Un cititor mytex.ro a și comentat pertinent acest proiect al PSD-ului:

„Sunt multe de discutat:

1. Cum gestionezi numărul de călători, suplimentezi numărul de autobuze? Asta înseamnă un cost mai mare și implicit o sumă mai mare efortul bugetar.

2. Cine beneficiază de transport? Cei care au domiciliul sau și cei care au viza de flotant?

3. Cum îi încurajăm pe turiști să folosească transportul în comun, dacă va fi mereu aglomerat și ei mai trebuie sa plătească?

4. Locurile de parcare vor fi mai goale? Nu, sunt foarte mulți posesori de mașini în centru și prin cartiere.

5. Ce facem cu rutele care și acum sunt foarte aglomerate și totuși au gratuitate doar o parte din călători?

6. De unde se ia suma asta de, atenție 40 milioane lei, de la investiții? Nu cumva povara este prea mare și anual trebuie să aloce 140 milioane lei + măriri și inflație (bănuiesc 200 mil! )?

Cifrele sunt din auzite, nu am studiat bugetul.

Acestea sunt doar o parte din necunoscute. O soluție pe care o consider eu bună ar fi un preț mai mic sau menținut al călătoriei și continuată dezvoltarea flotei și a traseelor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] A murit un cunoscut fost ministru PSD. […]

Back to top button