Politic

The New York Times: „În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”

 

Prestigiosul cotidian „The New York Times” a publicat, astăzi, în pagina sa electronică, un articol în limba română. Articolul, intitulat „În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”, prezintă poveştile unor români referitoare la experienţele lor legate de corupţie.

„În timp ce protestele se intensificau în cursul săptămânii trecute, «The New York Times» a cerut românilor să descrie situații în care au avut de-a face cu corupția. Au vorbit despre mita de zi cu zi – în spitale, școli și instituții publice. Unii dintre ei sunt descurajați spunând că este o problemă adânc înrădăcinată cultural. Mulți sunt înfuriați de ordonanța de urgență de care ar fi beneficiat direct unii politicieni proeminenți și se tem că astfel este frânată lunga luptă împotriva corupției pe care o poartă țara. După apelul inițial pentru relatările românilor, am continuat cu întrebări despre proteste. Mărturiile de mai jos au fost condensate și editate pentru claritate. Majoritatea răspunsurilor ne-au fost trimise în limba engleză”, se arată în articol.

Cotidianul american afirmă că „România a atras atenția întregii lumi în ultima săptămână de când sute de mii de oameni au ieșit în stradă, protestând împotriva unei ordonanțe de urgență a guvernului percepută ca o frână în lupta împotriva corupției”. 

„Corupția este o problemă endemică în toată Europa de Est. Însă lupta României împotriva ei a plasat-o în centrul dezbaterii politice. Ordonanța de urgență ar fi decriminalizat unele fapte de corupție, ceea ce a alarmat judecătorii și procurorii români. La Bruxelles, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea și numeroși oameni din interiorul și din afara României se temeau că această ordonanță ar putea submina statul de drept dintr-una din cele mai tinere democrații europene”, subliniază articolul. 

„The New York Times” a publicat ieri materialul cu poveştile românilor care i-au scris despre experienţele lor cu corupţia, iar astăzi a postat şi varianta în limba română a acestuia.

Foto: The New York Times


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button