Politic

Surprize, surprize! Lista cu propuneri PNL BRAȘOV pentru alegerile parlamentare. Cine a făcut jocurile?

 

Au fost discuții aprige la ședința de ieri a PNL Brașov, când a fost analizată lista cu candidații propuși pentru cele două camere ale Parlamentului României la alegerile din 11 decembrie 2016.

Spre seară, după „înțepături” și „polițe plătite”, a fost creionată lista care va trece și prin filtrul mai marilor de la București.

Așadar,

Pentru Senat, sunt trecuți următorii:

 1. Daniel Zamfir (actual deputat)
 2. Dragoș David (directorul Agenției Metropolitane Brașov)
 3. Sorin Mănduc
 4. Nicolae Vlad Popa 
 5. Dragoș Crăciun
 6. Gabriela Brebeanu

Pentru Camera Deputaților, pe prima poziția a apărut o persoană parcă de nicăieri, în condițiile în care mulți dintre membrii PNL nu știu cine este și ce face în viața de zi cu zi, după cum ne-au spus surse din interiorul partidului. Este vorba de Mara Mareș, fiica consilierului județean de la Făgăraș Ioan Mareş. După cum se prezintă singură pe pagina de socializare, ea este de loc din Făgăraș, dar locuiește la Londra. 

Astfel, lista pentru Camera Deputaților arată astfel în acest moment:

 1. Mara Mareș 
 2. Gabriel Andronache
 3. Carmen Ferghete Ţop
 4. Marius Neculoiu
 5. Aurelian Danu
 6. Mariana Câju (s-a retras)
 7. Lucian Pascu (după ce Gheorghe Ialomiţianu a spus „pas” și s-a retras)
 8. Maria Grecea (s-a retras) 
 9. George Cornea
 10. Flucuș Dumitru

 Aceste liste ar putea suferi modificări luni, după consultările din Comitetul Executiv al PNL. Cea de la Camera Deputaților cu siguranță va avea altă formă, după cum ne-au informat sursele noastre.   

Ca bârfă de culise, se spune că primarul George Scripcaru ar fi făcut parțial „jocurile” la configurația acestor liste (în calitate de fost liberal, respectiv fost PDL-ist, în urma instituirii în partid a decalogului de integritate, devenind astfel independent). Așa ar fi fost trecut Gheorghe ialomițianu pe locul 7, poziție neacceptată, urmată de retragere, așa cum am menționat.

Algoritmul alcătuirii listelor cu candidați pentru Camera Deputaților și Senat ar fi câte un membru din fostul PDL și vechiul PNL, alternativ, pentru a nu exista discuții, după cum ne-a anunțat conducerea județeană PNL cu ceva vreme în urmă. 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button