Politic

Se reface echipa FC BRAȘOV? Stadionul Tineretului a fost deja preluat de Primărie în contul datoriilor clubului

 

Primăria Brașov a preluat Stadionul Tineretului în contul datoriilor FC Brașov, după ce Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză, decizia fiind definitivă. Cu alte cuvinte, a devenit „proprietar cu acte în regulă”. De precizat este că, după falimentul FC Brașov din toamna anului 2017, lichidatorul a încercat să vândă obiectivul Primăriei, care deținea deja terenul, dar și o parte din infrastructura acestuia. Atunci Municipalitatea s-a adresat instanței.

„I-am solicitat lichidatorului ca și marca FC Brașov să fie preluată de către municipalitate, pentru ca acest simbol al orașului să nu devină un motiv de speculă pentru diverse persoane. Urmează să fie organizată o Adunare Generală a Creditorilor, unde va fi discutat acest aspect, fiindcă vorbim de un brand care este al comunității. Lichidatorul ne-a promis că va reveni cu un răspuns în ceea ce privește solicitarea noastră”, a declarat primarul George Scripcaru, într-o conferință de presă susținută luni.

În perioada imediat următoare, primarul va prezenta Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru trecerea stadionului în administrarea Direcției de Infrastructură Sportivă a Primăriei, iar ulterior, un proiect de alocare de la bugetul local al fondurilor necesare proiectării și execuției lucrărilor de modernizare.

„Stadionul Tineretului va fi refăcut și modernizat, astfel încât să corespundă cerințelor actuale, și în nici un caz nu va fi demolat, așa cum înceacă unii să creeze impresia”, a precizat edilul. 

Totodată, el a subliniat că terenul pe care se află stadionul a aparţinut municipalităţii şi a menţionat că sumele plătite pentru bunurile de pe acesta se ridică la aproximativ 20.000 de euro. Scripcaru a explicat că au fost preluate doar acele bunuri care figurau în contabilitatea societăţii comerciale care a deţinut echipa de fotbal – porţile, maşina de tuns iarba, autobuzul cu care era transportată echipa etc., menţionând că lichidatorul a încercat să-i vândă inclusiv altele care nu figurau în nici un act. 

„Lichidatorul a vrut să ne vândă nişte lucruri care, din punctul meu de vedere, nu erau justificate, pentru că nu existau într-o contabilitate, pe o valoare de inventar, acele tribune de beton care ar fi trebuit să fie casate, nu mai au o valoare în contabilitate. I-am cerut să demonstreze cu acte că acestea există undeva în contabilitate, nu a putut şi noi am fi dat miliarde de lei (vechi n.r.) pe acele lucruri care trebuiau dezafectate”, a spus Scripcaru.
 
Şi Consiliul Judeţean Braşov este interesat să participe la finanţarea unei viitoare echipe de fotbal a comunităţii, „în limitele legale”, a declarat vicepreşedintele CJ Braşov, liberalul Adrian Gabor.
 
„Este foarte bine că s-a implicat Primăria să preia stadionul, pentru că era al municipalităţii. După ce va finaliza, vom încerca un parteneriat CJ-Primăria Braşov, pentru o echipă de fotbal, în care să fim implicaţi, în termeni legali din punct de vedere al finanţării”, a adăugat Gabor.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare