Politic

România îi cere Austriei 200 de milioane de euro pe lună / Apeluri la boicot

România îi cere Austriei 200 de milioane de euro pe lună

Blocarea de către Austria a intrării țării noastre în Schengen a provocat iritare în România. Asta a constatat și cotidianul austriac Kurier, care a citat Agerpres. Agenția română de știri a informat că Răzvan Nicolescu, preşedintele Asociaţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice, i-a cerut Austriei să plătească compensații echivalente cu pierderile economiei românești, de 200 de milioane de euro pe lună.

Nicolescu a subliniat că doi politicieni de frunte din Austria, cancelarul și ministrul de Interne, încearcă să ia ostatice toate valorile și principiile Uniunii Europene: „Este și o chestiune de respect pentru 30 de milioane de cetățeni români și bulgari. Dar este și o chestiune economică. Dacă nu suntem conștienți de asta, trebuie să mergem la toate punctele noastre de trecere a frontierei din vest, să vedem camioanele stând la cozi zile întregi”.

Potrivit unei analize efectuate de o firmă de consultanță, fiecare lună de întârziere în intrarea României în Schengen ar însemna o scădere a produsului intern brut cu cel puțin 200 de milioane de euro. Pierderile ar afecta și multe companii cu capital mixt româno-austriac. Și chiar companii austriece care desfășoară afaceri în România.

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Florin Jianu, a pus costurile suplimentare în cazul unei intrări în Schengen refuzate la cel puțin 200 de euro pe transport.

„Palmă nemeritată dată de Austria”

Conform Kurier, au existat deja apeluri la boicot împotriva companiilor austriece care activează în România. 

„Fiți atât de amabili și trimiteți aceste companii înapoi la mamele lor din spațiul Schengen, fără să mai cumpărați de la acestea”, a scris Alex Badea, șeful Agenției Media Avangard, pe Twitter. El a postat și o poză cu siglele a 16 companii austriece, printre care Billa, Erste Group, Raiffeisen, Baumit, Hervis, Julius Meinl, Uniqa, Pfanner, Strabag, XXXLutz, Vienna Insurance Group, Swarovski și Red Bull.

Europarlamentarul Eugen Tomac a menționat despre cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) că a „insistat cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct că este pe punctul de a distruge toate simpatiile pe care românii le-au construit de-a lungul timpului în relațiile cu Austria. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în Schengen. Dar această palmă nemeritată dată de Austria nu va fi ușor uitată de cei peste 20 de milioane de cetățeni români”.

România îi cere Austriei 200 de milioane de euro pe lună


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Cine dreaqu-i si pacaliciul care cere bani? Sa-i ceara lui maCiuca, ciolanu, haurescu, plavanu si huhurezeanu. Ca ei dadeau ca sigura intrarea, nu? Acum au pus placile alea de retardati cu ”Rusii ie de vina” si ”Putler e vinovat”. Placi… Citeşte mai mult »

VAX POPULI
1 an în urmă

Iar AUSTRIA o sa le dea 200 mil. de rude de salam in gat.Cand te duci la Bruxelles cu un plavan corupt,un electrician lingau si corupt,pus la Interne sef si un gangait facut general la apelul bocancilor,raspunsul nu poate fi… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare