Politic

Primarul Allen Coliban vrea demiterea viceprimarului Sebastian Rusu / Reacția PNL

Primarul Allen Coliban vrea demiterea viceprimarului Sebastian Rusu.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), dorește să-l demită din funcție pe viceprimarul Sebastian Rusu (PNL). Intenția se regăsește în primul punct pe ordinea de zi a ședinței de plen ordinare, ce va avea loc în 31 octombrie. Dar proiectul în sine și referatul aferent încă nu sunt disponibile pe platforma brasovcity. De altfel, nici celelalte documentații pentru punctele de pe ordinea de zi.
Dar primarul Allen Coliban susține, într-un punct de vedere citat de Radio România Brașov FM, că „decizia are la bază analiza rapoartelor de activitate, a situației obiectivelor structurilor aflate în coordonare și a rapoartelor privind prezența la locul de muncă”.
Conflictul dintre cei doi a început din 2021, atunci când primarul a decis să îi retragă mai multe atribuții viceprimarului. Astfel, Sebastian Rusu a rămas doar cu Serviciul de Gestionare a Animalelor fără Stăpân şi cu Serviciul Salvamont. Anul acesta, Rusu a primit în subordine şi Serviciul de administrare a cimitirelor – structură din cadrul RIAL SRL, care însă e gestionată de celălalt viceprimar, Flavia Boghiu (USR).

„Susținere fermă pentru viceprimarul Sebastian Rusu”

Într-un comunicat de presă, liberalii brașoveni anunță că „își exprimă susținerea fermă pentru viceprimarul Sebastian Rusu” și se declară dezamăgiți „de modul în care primarul municipiului Brașov, dl. Allen Coliban, înțelege să (nu) respecte un parteneriat politic început în anul 2020”.

„Le reamintim brașovenilor că, în urma acestui parteneriat, PNL și USR au stabilit să colaboreze atât la nivelul Primăriei Brașov, acolo unde PNL are un viceprimar, cât și la nivel de Consiliu Județean, acolo unde USR are un vicepreședinte. Dacă la nivelul executivului Consiliului Județean Brașov activitatea s-a desfășurat și se desfășoară, în continuare, în deplină maturitate politică, administrativă, cu rezultate solide și, mai ales, fără niciun fel de probleme, nu putem spune același lucru și despre ce se întâmplă în municipiul Brașov”, se arată în comunicat.

Liberalii pun toate tunurile pe primar

Liberalii brașoveni pun toate tunurile pe Allen Coliban: „În aceşti 3 ani de mandat, edilul municipiului Braşov a reuşit, prin aroganţă şi autosuficienţă, să îşi ostilizeze o majoritate solidă în Consiliul Local. A făcut asta pas cu pas, parcă printr-un plan autodistructiv de la care nu s-a abătut nicio clipă. De la retragerea atribuţiilor acordate viceprimarului Sebastian Rusu, la tratarea consilierilor PNL ca o simplă maşinărie de vot, primarul Coliban a lăsat impresia că pentru domnia sa parteneriatul politic de la municipiu nu este decât un instrument prin care vrea să îşi atingă obiectivele personale, nu şi pe cele de interes pentru agenda cetăţenilor braşoveni. În tot acest timp, domnul Coliban şi-a folosit energia pentru a distruge un parteneriat politic şi pentru a se victimiza, în loc s-o canalizeze pentru a răspunde aşteptărilor comunităţii şi a-şi onora promisiunile electorale pe care le-a făcut braşovenilor. Înainte de a căuta ţapi ispăşitori în curtea altui partid şi de a avea pretenţia absurdă să dicteze decizii în PNL Braşov (n.r. – ?!), primarul Coliban trebuie să se privească cu un ochi foarte critic în oglindă”. (…)
„Pentru majoritatea momentelor în care votul consilierilor PNL nu a fost pe placul primarului Coliban, timpul a dovedit că primii au avut dreptate. Reamintim aici cazurile Amural, finanțarea FC Brașov, Regulamentul privind construcțiile în pantă, managementul RIAL, managementul clubului Corona etc.
Amenințările politico-administrative exprimate brutal și direct de dl. primar Coliban legate de o posibilă dizolvare a Consiliului Local Brașov demonstrează cât de puțin simț al realității are acesta, dar și lipsa cunoștințelor legate de Codul Administrativ. De altfel, nu este primul caz în care dl. Coliban arată că fie nu cunoaște, fie ignoră prevederi legale…
Primarul Coliban ne dovedește în aceste zile, cum a dovedit și până acum, că este mult mai preocupat de vendete politice cu iz personal – pornite fie din calcule meschine, fie din resentimente infantile – decât de buna administrare a municipiului Brașov
”, mai spun cei din PNL Brașov.
Conducerea Organizației Județene a Partidului Național Liberal dorește continuarea acestui parteneriat (nota red.: USR – PNL) asumat în fața brașovenilor până la finalul actualului mandat administrativ, dar în condiții de onestitate și respect între parteneri, și îi cere primarului Allen Coliban să dea dovadă de maturitate și să înceteze orice formă de ostilitate față de viceprimarul Sebastian Rusu și față de consilierii locali liberali”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] Primarul Allen Coliban vrea demiterea viceprimarului Sebastian Rusu / Reacția PNL […]

8 luni în urmă

[…] proiectul de hotărâre de Consiliu Local pentru eliberarea din funcție a lui Rusu (detalii aici). Doar că proiectul nici nu a mai fost discutat marți, în ședința-maraton a CL, cei 11 […]

Back to top button